ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μαθήματα τουρκικών στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Και την τουρκική γλώσσα θα έχουν τη δυνατότητα να διδάσκονται οι φοιτητές του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς από φέτος η διδασκαλία της εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Κέντρου Ξένων Γλωσσών του πανεπιστημίου.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επισκέφθηκαν την Τρίτη η γενική πρόξενος της Τουρκίας στην Αθήνα Oya Yazar και ο υποπρόξενος Oğuz Köşker, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, τον αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Μηνά Πασχόπουλο, καθώς και με την υπεύθυνη της δράσης του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Θ. Τσελίγκα.
Ο πρύτανης έκανε μία αναλυτική παρουσίαση του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δίνοντας έμφαση στις ακαδημαϊκές και ερευνητικές δραστηριότητες του Ιδρύματος, ενώ η γενική πρόξενος εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ τμημάτων του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αντιστοίχων πανεπιστημιακών τμημάτων στην Τουρκία. Όσον αφορά τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας, συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του γενικού προξενείου της Τουρκίας, ώστε η διδασκαλία της να συνεχίσει να προσφέρεται σε ετήσια βάση στους φοιτητές και το προσωπικό του Ιδρύματος, στοχεύοντας μάλιστα στην απόκτηση πιστοποίησης της γνώσης των συμμετεχόντων.

Σχετικά άρθρα

Με πολλαπλούς συμβολισμούς η Ολυμπιακή Φλόγα στο Πανεπιστήμιο

Γεωργία Χαλάτση

Φυσικό Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – «Ατυχής και επιζήμια» κάθε αναφορά περί κινδύνου κλεισίματος

Άννα Μπατιστάτου – Συστηματική προσπάθεια βελτίωσης των φοιτητικών κατοικιών