ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Στην πρίζα»… η Φρόντζου Πολιτεία

Ανταποκρινόμενη στις νέες ανάγκες, που δημιουργεί η αυξανόμενη χρήση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, αλλά και κυρίως στην ανάγκη περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και δράσης για την μείωση των ρύπων, η «Φρόντζου Πολιτεία», σε συνέργεια με την εταιρία διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ΚΕΝ, τοποθέτησε στις εγκαταστάσεις της τον πρώτο σταθμό δωρεάν φόρτισης αυτοκινήτων στην Ήπειρο.

Μπορεί στην περιοχή να κυκλοφορούν ακόμη λίγα ηλεκτροκίνητα οχήματα -όχι περισσότερα από δέκα- ωστόσο αρκετοί είναι οι επισκέπτες, Έλληνες και ξένοι, που χρησιμοποιούν την ηλεκτροκίνηση. Έτσι, η ανάγκη φόρτισης των οχημάτων των επισκεπτών της επιχείρησης στάθηκε αφορμή για να προχωρήσει σε μια καινοτόμα και φιλοπεριβαλλοντική πρωτοβουλία και να τοποθετήσει, στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, έναν ταχυφορτιστή.
Η δράση αυτή συνέπεσε και με την έναρξη ενός νέου κύκλου λειτουργίας της εταιρίας, που συμπλήρωσε 14 χρόνια παρουσίας στον χώρο της γαστρονομίας και φιλοξενίας στα Γιάννενα, με επίκεντρο την εξωστρέφεια, αναβαθμισμένες υπηρεσίες και προϊόντα και επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και αγορές, όπως ανέφερε ο υπεύθυνος Στρατηγικής Ανάπτυξης Ιάσων Παπαφωτίκας, παρουσιάζοντας τη νέα εταιρική ταυτότητα της Φρόντζου Πολιτείας. «Οι πρωτοβουλίες μας είναι εναρμονισμένες με τις αρχές της αειφορίας, όπως και κάθε αναπτυξιακή ενέργεια που υλοποιούμε. Στο ξεκίνημα μιας νέας εποχής είμαστε παρόντες με καινοτόμες ενέργειες και σας θέλουμε όλους στο πλευρό μας», σημείωσε.
Στην εκδήλωση, η οποία έγινε στον συνεδριακό χώρο των εγκαταστάσεων, παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, η αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Ελένη Βασιλείου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Γιάννης Μήτσης, ο γενικός διευθυντής της ΚΕΝ Εμμανουήλ Μιχαλάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Καραμπίνας και εκπρόσωποι αντιπροσωπειών αυτοκινήτων της πόλης και φορέων, οι οποίοι χαιρέτισαν και χαρακτήρισαν ιδιαίτερα σημαντική και καινοτόμα την πρωτοβουλία.
Ο ομότιμος καθηγητής Γεωγραφίας και Περιβάλλοντος Απόστολος Κατσίκης, ως κεντρικός ομιλητής με θέμα «Η αειφόρος ανάπτυξη στην πράξη-Το παράδειγμα της ηλεκτροκίνησης», παρουσίασε τις περιβαλλοντικές προκλήσεις και απάντησε θετικά στο ερώτημα αν η ανάπτυξη και η αειφορία μπορούν να συμβαδίσουν, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία ένα παράδειγμα, που θα πρέπει να βρει και άλλους μιμητές.

 

Σχετικά άρθρα

112 σημεία φόρτισης στα όρια του δήμου Ιωαννιτών