ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Ντου» στην Εφορία για τους αρνητές στράτευσης

«Ντου» στο κτίριο της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων έκανε χθες το πρωί μία ομάδα 30 περίπου ατόμων, μέλη της Ελευθεριακής Συνδικαλιστικής Ένωσης Ιωαννίνων, όπως προκύπτει από ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι νεαροί έγραψαν συνθήματα με αντιμιλιταριστικό και αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο στο εσωτερικό του κτιρίου, πέταξαν τρικάκια και διένειμαν κείμενο, από το οποίο προκύπτει πως αντικείμενο της διαμαρτυρίας τους ήταν η έκφραση αλληλεγγύης στους ολικούς αρνητές στράτευσης. Η Εφορία, όπως καταγγέλλουν, προχωρά σε κύρωση διοικητικών προστίμων ύψους 6000 ευρώ, για κάθε φορά που κάποιος ενώ καλείται, δεν παρουσιάζεται στα στρατόπεδα.
«Οι αρνητές στράτευσης, εκτός του κινδύνου της σύλληψης δηλαδή, έχουν κι ένα φέσι να επικρέμεται στην καθημερινότητά τους. Εκτός κι αν αρνούνται να το πληρώσουν. Πράγμα το οποίο κάνουν. Η οικονομική εξόντωση αγγίζει όλους όσους σήμερα παλεύουν για την επιβίωση , εκτός φυσικά από τους πλούσιους», αναφέρεται στο κείμενο, με το οποίο ζητείται η κατάργηση του διοικητικού προστίμου των 6.000 ευρώ και η άμεση παύση των διώξεων των ολικών αρνητών στράτευσης.