ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Απαιτείται μόνο η καθ’ ύψος υπέρβαση

Την απόφαση για τοποθέτηση του πρώην Κλειστού Ξιφασκίας στην έκταση που παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη δημιουργία «Πάρκου Αγροτικής Οικονομίας», επιβεβαίωσε, για μία ακόμη φορά, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο κ. Καχριμάνης ανέφερε ότι η συγκεκριμένη έκταση είναι διακριτή από το υπόλοιπο Αγρόκτημα Κατσικά, ανήκει στα όρια της Τ.Κ. Ανατολής, είναι χαρακτηρισμένη για τουρισμό- αθλητισμό και δίπλα της υπάρχουν και κατοικίες, ενώ το μόνο που θα απαιτηθεί για την εγκατάσταση του κλειστού γυμναστηρίου, είναι η καθ’ ύψος υπέρβαση, κάτι που ισχύει για οποιοδήποτε σημείο του λεκανοπεδίου κι αν επιλεγόταν να τοποθετηθεί.
Σε σχέση με ερωτήματα που διατυπώνονται σε σχέση με τα κυκλοφοριακά φορτία, ανέφερε ότι από το συγκεκριμένο οικόπεδο θα διέρχεται ο μεγάλος δακτύλιος και στο σημείο προβλέπεται και η κατασκευή κυκλικού κόμβου, για τον οποίον έχουν γίνει οι απαιτούμενες γεωλογικές μελέτες.
Ο περιφερειάρχης ανέφερε, ακόμη, ότι στο αγρόκτημα του Κατσικά σχεδιάζεται η λειτουργία Αγοράς Παραγωγών, είναι σε εξέλιξη παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης, ενώ στόχος είναι να μετατραπεί σε έναν επισκέψιμο χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Τέλος, ως προς τις παρεμβάσεις που ήδη έχουν γίνει στον χώρο, ανέφερε ότι η Περιφέρεια έχει αναλάβει τον καθαρισμό, συντήρηση των μονοπατιών και γενικά τον ευπρεπισμό του χώρου για την πρόληψη και τυχόν πυρκαγιών, έργο που της είχε ανατεθεί πριν ακόμη της διατεθεί η έκταση εκ μέρους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής

Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ενέκρινε τη δημοπράτηση των έργων «Κατασκευή κιβωτίου όμβριων, προστατευτικές εργασίες και ασφαλτόστρωση τμήματος οδού πρόσβασης προς Μπεστιά» (προϋπολογισμού 1.186.000 ευρώ) και «Αντικατάσταση Στέγης Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πολυδρόσου» (48.000 ευρώ).
Επίσης, ανέδειξε τη «Γεωτεχνική Μηχανική Μονοπρόσωπη» οριστικό ανάδοχο τγια την αποκατάσταση ζημιών της 48ης επαρχιακής οδού στο τμήμα Κτίσματα – Καστανή, προϋπολογισμού 160.000 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Συμβολή και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη νέα γέφυρα Κοράκου

Δεν υιοθέτησε την ανάγκη μητρώου για τα γεφύρια ο Αλ. Καχριμάνης

«Ανεφάρμοστη» κατά την Περιφέρεια η ΚΥΑ για την επιδότηση ρεύματος