ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δημιουργία τετελεσμένων σε βάρος του περιβάλλοντος καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση

Προσπάθεια τετελεσμένων στις χρήσεις γης γύρω από τη λίμνη, με πρόσχημα μια αθλητική δραστηριότητα, βλέπει η «Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ηπείρου» πίσω από την επιλογή της περιφερειακής αρχής να χωροθετήσει το κλειστό ξιφασκίας στο αγρόκτημα Κατσικά.

Η Λαϊκή Συσπείρωση υποστηρίζει ότι ούτε η χωροθέτηση ούτε η εγκατάσταση είναι νόμιμη, όπως αναφέρει η Περιφέρεια, ούτε καν η μεταφορά του σκελετού του κλειστού γυμναστηρίου στο χώρο δεν επιτρέπεται, επικαλούμενη την απόφαση παραχώρησης της έκτασης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τον περιφερειάρχη, βέβαια, να έχει αναφέρει ότι εξασφάλισε τη σύμφωνη γνώμη του πρώην υπουργού Σπήλιου Λιβανού στην πρόσφατη συνάντησή τους στην Αθήνα.
«Στην Περιφέρεια παραχωρήθηκε το πάρκο για τη “δημιουργία Πάρκου Καινοτομίας Πρωτογενούς και Δευτερογενούς Μεταποιητικού Τομέα με την ονομασία Πάρκο Αγροτικής Καινοτομίας. Επίσης το εν λόγω πάρκο θα φιλοξενεί δράσεις σχετικές με ερευνητικούς σκοπούς σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα καθώς και δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα” (ΑΔΑ 6ΒΨΦ4653ΠΓ-ΜΥ5). Πουθενά δηλαδή δεν αναφέρεται καμία αθλητική-πεζοπορική δραστηριότητα, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της Περιφέρειας Ηπείρου. Ακόμα όμως και αν είχε παραχωρηθεί για αυτή την πεζοπορική δραστηριότητα, αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει την τοποθέτηση ενός κλειστού γυμναστηρίου Ξιφασκίας, ολυμπιακών διαστάσεων», τονίζει η Λαϊκή Συσπείρωση, ενώ επισημαίνει και τον κίνδυνο ανάκλησης της παραχώρησης από τη στιγμή που δεν υπάρχει έγγραφη συναίνεση για αλλαγή του σκοπού της παραχώρησης.
«Δε φτάνει, δηλαδή, που με απόφαση του ΥΠΑΑΤ, αντί να προστατευθεί η έκταση που είναι ακριβώς δίπλα στη λίμνη, αυτή παραχωρείται για να γίνει πάρκο αγροτικής καινοτομίας, δε φτάνει που γίνονται εργασίες χωρίς εγκρίσεις, όπως ομολογεί μόνη της η Περιφέρεια Ηπείρου, έρχονται να αλλάξουν εκβιαστικά ακόμα περισσότερο τις χρήσεις γης είτε για να αποθηκεύσουν τον σκελετό του κλειστού ξιφασκίας, είτε ακόμα χειρότερα για να το εγκαταστήσουν μόνιμα εκεί», συνεχίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ηπείρου» και απαιτεί να σταματήσει άμεσα κάθε εργασία μεταφοράς του κλειστού στο χώρο και την προστασία όλων των εκτάσεων γύρω από τη λίμνη από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα.

Σχετικά άρθρα

«Ψηφιακή ασπίδα» σε δάση και αλσύλλια

Διαμορφώνει την ατζέντα η Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου

«Υποβάθμιση και εκφυλισμός» της λειτουργίας της Περιφερειακής Επιτροπής