ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Μπλόκο» της αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό

«Κόκκινο» στη συζήτηση του προϋπολογισμού άναψαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ιωαννιτών, δηλώνοντας την αποχή τους από την προγραμματισμένη για τις 2 το μεσημέρι σήμερα ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κάτι που σημαίνει ότι δε θα υπάρχει απαρτία.

Ως αιτία προβάλλεται, σύμφωνα και με τα όσα αναφέρονται σε κοινό δελτίο τύπου των παρατάξεων «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα». «Ιωάννινα_2023», «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή», «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα», ο ελάχιστος χρόνος που δόθηκε στις παρατάξεις να προετοιμαστούν κατάλληλα.
«Η δημοτική αρχή εξακολουθεί να απαξιώνει το κυρίαρχο πολιτικό όργανο του δήμου μας, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι θεωρεί τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου μια τυπική διεκπεραιωτική διαδικασία, ιδίως δε αφού την ίδια μέρα το πρωί συνεδριάζει για το ίδιο θέμα ξανά η Οικονομική Επιτροπή, η απόφαση της οποίας θα καταστεί οριακά γνωστή στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, λίγη ώρα πριν τη συνεδρίασή του.
Αποδεικνύεται σχεδόν καθημερινά ότι η σημερινή δημοτική αρχή διοικεί χωρίς να αποδίδει στους θεσμούς, τα συλλογικά όργανα και τις παρατάξεις, τον σεβασμό που πηγάζει από τη λαϊκή εντολή.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αρνείται, ενώ έχει υποχρέωση προς τούτο, να ζητά τη γνώμη αντιπροέδρου και γραμματέα ειδικά όταν τίθενται σοβαρά ζητήματα, πράγμα το οποίο κάνει καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης επικοινώνησαν με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου μέσω επιστολής, ζητώντας τη μετάθεση της συνεδρίασης για μερικές μέρες, προκειμένου να συμβάλουν εποικοδομητικά στο διάλογο για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι ο προϋπολογισμός. Από τη στιγμή που το εύλογο αίτημα μας δεν έγινε δεκτό, η κοινή απόφαση μας είναι να απέχουμε από τη συνεδρίαση», σημειώνουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και χαρακτηρίζουν προσχηματικές τις δικαιολογίες ότι δεν μπορεί να χαθεί άλλος χρόνος, λέγοντας ότι προφανώς δεν αφορούν την αντιπολίτευση, αλλά τη δημοτική αρχή, η οποία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά καταθέτει για συζήτηση τον προϋπολογισμό με αξιοσημείωτη καθυστέρηση.

Σχετικά άρθρα

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών

Στα χέρια της ΚΕΔΕ η υπόθεση της πυροπροστασίας