ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Το καλοκαίρι στα Γιάννενα ο Βαρθολομαίος

Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, που αναμένεται, Θεού θέλοντος, να βρεθεί στα Γιάννενα στις αρχές του καλοκαιριού για τα επίσημα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Παϊσίου, θα γίνει η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς που έχει ξεκινήσει η Μητρόπολη, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την ανέγερση του νέου γηροκομείου και των νέων δομών που ετοιμάζει.

Υπενθυμίζεται ότι η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου είχε προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2020, ωστόσο η εμφάνιση του κορωνοϊού ανέτρεψε αυτόν τον προγραμματισμό. «Ευχόμαστε να μην αποτραπεί πάλι λόγω της πανδημίας, ευχόμαστε μέχρι το καλοκαίρι να είμαστε πια ελεύθεροι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, προσθέτοντας πως η διαδικασία της συγκέντρωσης χρημάτων προχωρά.

Για μια ακόμη φορά τόνισε την σημασία των νέων δομών που σχεδιάζει η Μητρόπολη, καθώς είναι αυξημένες οι αιτήσεις για την φιλοξενία ηλικιωμένων, αλλά και ατόμων που πάσχουν από άνοια.

«Είναι ένα σπουδαίο έργο, θα έχει τρεις δομές πολύ χρήσιμες για την πόλη. Έχουμε πάρα πολλά αιτήματα, πολλές αιτήσεις ανθρώπων που θα ήθελαν μια θέση στο γηροκομείο και δεν υπάρχουν για να τους εξυπηρετήσουμε, αλλά δυστυχώς υπάρχει και προχωρά συνέχεια το θέμα της άνοιας. Οπότε και αυτή η δομή θα είναι πολύ χρήσιμη. Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σπίτι τους ένα τέτοιο θέμα, ζουν μια σκλαβιά, οπότε θα πρέπει να βρούμε τρόπους να εξυπηρετήσουμε και αυτή την ανάγκη, που δυστυχώς όλο και μεγαλώνει», τόνισε.

Σχετικά άρθρα

Ενίσχυση της Μητρόπολης Ιωαννίνων με 17 κληρικούς

Στο επίκεντρο οι δράσεις της Μητρόπολης

Αρνείται κάθε σχέση με το κόμμα «Νίκη» η Μητρόπολη Ιωαννίνων