ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αποκλιμάκωση κρουσμάτων στα σχολεία, «πονοκέφαλος» οι αρνητές

Σε φάση αποκλιμάκωσης φαίνεται να βρίσκεται η μετάδοση του κορωνοϊού στη μαθητική κοινότητα, με τα κρούσματα να μειώνονται σταδιακά και αυτή τη στιγμή να λειτουργούν κανονικά όλα τα τμήματα των σχολικών μονάδων της Ηπείρου.

Τη Δευτέρα ο αριθμός των κρουσμάτων σε μαθητές ήταν περίπου 120, ενώ μονοψήφιος ήταν ο αριθμός των κρουσμάτων στους εκπαιδευτικούς.

«Πονοκέφαλο», ωστόσο, για τις αρχές της εκπαίδευσης, πανελλαδικά αλλά και τοπικά, αποτελούν οι γονείς-αρνητές, που δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να κάνουν το selftest, προκειμένου να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Μάλιστα, έχουν ξεκινήσει οι, προβλεπόμενες από τον νόμο, διαδικασίες ενημέρωσης των κοινωνικών υπηρεσιών και του Εισαγγελέα για τις περιπτώσεις δέκα μαθητών της Ηπείρου, οι οποίο δεν προσέρχονται στο σχολείο. Πρόκειται για δύο μαθητές δημοτικών σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και έξι μαθητές δημοτικών σχολείων και δύο μαθητές γυμνασίων και λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.

Τα παιδιά από τις αρχές της σχολικής χρονιάς δεν προσέρχονται για μάθημα, λόγω της άρνησης των γονέων να ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας, δηλαδή τη διεξαγωγή selftest και τη χρήση μάσκας. Μάλιστα, όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι μαθητές παίρνουν απουσίες, με κίνδυνο να χάσουν τη σχολική χρονιά και να κληθούν να επαναλάβουν την ίδια τάξη του χρόνου.

Οι κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ήρθαν σε επικοινωνία με τους γονείς των μαθητών, ωστόσο δεν κατέστη εφικτό να άρουν τις αντιρρήσεις τους. Έτσι, ως όφειλαν, ενημέρωσαν τις κοινωνικές υπηρεσίες και ακολούθως θα ενημερώσουν τον Εισαγγελέα.

Στις κινήσεις που έχουν γίνει, αναφέρθηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Καμπουράκης, εξηγώντας ότι κάποιοι από τους γονείς είναι μάλιστα και επιθετικοί προς τους εκπαιδευτικούς, δηλώνοντας πως τις όποιες εξηγήσεις τους θα τις δώσουν στον Εισαγγελέα. «Κανείς, ούτε ο ίδιος ο γονέας δεν έχει το δικαίωμα να στερεί την εκπαίδευση από το παιδί του», υπογράμμισε ο κ. Καμπουράκης.

Σχετικά άρθρα

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα αναβάθμισης των σχολικών μονάδων

Δεν επιφέρουν αλλαγές οι εκλογές

Από τα σχολεία ξεκινούν οι προσεισμικοί έλεγχοι