ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Να μη γίνουμε η αιτία να πεθάνουν άνθρωποι»

Παρά το ότι οι εκκλησίες εξαιρέθηκαν από τα τελευταία μέτρα που ισχύουν από αύριο Σάββατο, σε εγκύκλιο που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος, καλεί όλους τους πιστούς και τον κλήρο «να τηρεί επακριβώς τα μέτρα προστασίας», στέλνοντας μήνυμα σε όσους πιστούς δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, να προσέρχονται στους ιερούς ναούς αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή pcr), ενώ προτρέπει εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Το ίδιο έκανε με δηλώσεις του και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, σημειώνοντας πως στην περιοχή το ποσοστό εμβολιασμού των ιερέων φτάνει το 85%, ενώ όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο δύο φορές την εβδομάδα.
Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων σημείωσε πως υπάρχει μεγάλη ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων και στην περιοχή μας, επισημαίνοντας πως ισχύουν εδώ και καιρό μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού στις εκκλησίες.
Μάλιστα, όπως ανέφερε, ελάχιστοι μη εμβολιασμένοι κληρικοί δεν ήθελαν να υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο, αλλά πλέον το κάνουν, ενώ και από την πλευρά των πιστών ελάχιστες ήταν οι αντιδράσεις μέχρι σήμερα στην τήρηση των μέτρων.
«Είμαστε σε εγρήγορση, πρέπει να επιμένουμε γιατί πρέπει να διαφυλάξουμε τους ανθρώπους, όχι μόνο τον εαυτό μας. Ακόμη και εμβολιασμένοι, δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να πάθουμε κάτι, όμως με το εμβόλιο έχουμε μια υψηλή προστασία. Πρέπει όλοι να τηρούμε τα μέτρα, για να προστατέψουμε και τους άλλους ανθρώπους. Έχουμε ευθύνη, πρέπει να το κατανοήσουμε. Πάντα να έχουμε στο μυαλό μας ότι καθένας από εμάς μπορεί να γίνει αιτία να πεθάνουν άλλοι άνθρωποι. Ποιος θέλει να σκοτώσει έναν άλλον άνθρωπο, έστω και άθελά του;», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μάξιμος.
Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις, τόνισε πως δεν ήταν μεγάλες, αλλά έγινε και μια σημαντική προσπάθεια ενημέρωσης από τη Μητρόπολη. «Ενδεχομένως να υπάρχουν μια δύο εξαιρέσεις, άνθρωποι που δεν προσέχουν. Τους παρακαλούμε να προσέχουν, γιατί ειδικά εμείς, έχουμε δυο φορές ή εκατό φορές ευθύνη. Δεν γίνεται να είμαστε αδιάφοροι. Πρέπει να δούμε την πραγματικότητα κατάματα. Πεθαίνει κόσμος. Δεν μπορούμε να είμαστε εμείς η αιτία από αμέλεια ή ξεροκεφαλιά να πεθάνουν άνθρωποι», κατέληξε ο Μητροπολίτης.

Σχετικά άρθρα

Ενίσχυση της Μητρόπολης Ιωαννίνων με 17 κληρικούς

Στο επίκεντρο οι δράσεις της Μητρόπολης

Αρνείται κάθε σχέση με το κόμμα «Νίκη» η Μητρόπολη Ιωαννίνων