ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επιβεβαίωση της παρουσίας αρκούδων στην περιοχή της Άνω Λαψίστας

Περιττώματα αρκούδας, που επιβεβαιώνουν αναφορά για την εμφάνιση ατόμων αρκούδας (Ursus arctos) στην Άνω Λαψίστα, εντόπισαν στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων το μεσημέρι της Τρίτης, μετά από αναγνωριστικές διαδρομές για εύρεση βιοδηλωτικών ιχνών κοντά στα βορειοδυτικά όρια της περιοχής ευθύνης του Φορέα.

Μαρτυρίες των κατοίκων κάνουν λόγο για την ύπαρξη ενός θηλυκού ενήλικου ατόμου, συνοδευόμενο με δύο νεαρά άτομα. Κατά την επίσκεψη και κατόπιν πληροφοριών από τον κάτοικο που ειδοποίησε, διαπιστωθήκαν περιττώματα αρκούδας, άνωθεν του οικισμού της Άνω Λαψίστας, καθώς και στον κάμπο της πρώην λίμνης Λαψίστας, όπου υπάρχουν καλλιέργειες καλαμποκιού.
Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας κάνει γνωστό ότι έχουν γίνει όλες οι ενέργειες ενημέρωσης των αρμόδιων φορέων, εφιστώντας την προσοχή τους, προκειμένου να παρακολουθηθεί το εν λόγω περιστατικό για την αξιολόγησή του και τη λήψη πιθανών αποφάσεων με τα ενδεδειγμένα μέτρα αντιμετώπισης τυχόν προβλημάτων που δημιουργηθούν από την προσέγγιση αρκούδας σε κατοικημένες περιοχές, καθώς και επί της προστασίας του είδους.
Επιπροσθέτως, εφιστούν την προσοχή όλων των κατοίκων της περιοχής.

Σχετικά άρθρα

67χρονος δέχθηκε επίθεση από αρκούδα

Αποστόλης Τζελέτας

Θολό το τοπίο γύρω από το κλειστό ξιφασκίας

Αποστόλης Τζελέτας

Με ευχαριστίες και μηνύματα ο τελευταίος απολογισμός