ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δε θα ζητούν rapid test οι οδοντίατροι της Ηπείρου

Με βάση το πρωτόκολλο αυξημένης επαγρύπνησης, που έχουν υιοθετήσει τους τελευταίους 18 μήνες για την προστασία της δημόσιας υγείας, συνεχίζουν τη λειτουργία τους τα οδοντιατρεία της Ηπείρου, μετά την σχετική απόφαση των οικείων Οδοντιατρικών Συλλόγων.

Μετά την αρχική διαμαρτυρία τους, σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι Οδοντιατρικοί Σύλλογοι Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας τονίζουν πως δεν πρόκειται να γίνει δεκτή από τον οδοντιατρικό κλάδο η οδηγία που προβλέπει υποχρεωτική επίδειξη οποιουδήποτε πιστοποιητικού εμβολιασμένου ασθενών και συνοδών ή αποτελέσματος τεστ (rapid ή PCR) κατά την επίσκεψή τους στο οδοντιατρείο.

Οι οδοντίατροι, σε προηγούμενη ανακοίνωσή τους, είχαν επισημάνει ότι δε χρειάζεται να υποβάλλουν ασθενείς και συνοδούς σε πρόσθετη ταλαιπωρία, αλλά και κόστος, αφού τα υγειονομικά πρωτόκολλα που τηρούν, λόγω της φύσης των ιατρικών πράξεων που εκτελούν, είναι ιδιαίτερα αυστηρά και τηρούνται από την έναρξη της πανδημίας έως σήμερα.

«Επαναλαμβάνουμε πως τασσόμαστε υπέρ του εμβολιασμού κατά της νόσου covid-19, καταγράφοντας συντριπτικά ποσοστά εμβολιασμένων συναδέλφων και προσωπικού, προκειμένου να λήξει σύντομα η παρούσα πανδημία», τονίζουν οι Σύλλογοι.

Σχετικά άρθρα

Χωρίς rapid test την Κυριακή των εκλογών

Χωρίς rapid test για τρεις ημέρες

Άρση των αδικιών ζητούν οι οδοντίατροι