ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Rapid tests στο Μέτσοβο

Αρκετά κρούσματα των τελευταίων ημερών αφορούν την περιοχή του Μετσόβου, με την περιφέρεια Ηπείρου, σε συνεργασία με την ΚΟμΥ Ιωαννίνων και την 6η ΥΠΕ να πραγματοποιούν rapid tests τη Δευτέρα από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι σε χώρο της κεντρικής πλατείας Μέτσοβου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κ. Τζαφέας κάνει έκκληση σε ανάρτησή του για εμβολιασμό και τήρηση των μέτρων. «Δυστυχώς με την στάση μας έχουμε περιέλθει και πάλι σε δύσκολη κατάσταση. Κρούσματα πολλά χωρίς να τηρούνται από πολλούς τα στοιχειώδη μέτρα (εμβολια, μάσκες, αποστάσεις-αποφυγή συνωστισμού κλπ). Πριν είναι πολύ αργά κάνω έκκληση να τηρηθούν έστω και τώρα τα μέτρα ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα», σημειώνει.

Σε ανακοίνωσή του, για επικίνδυνους χειρισμούς της δημοτικής αρχής, κάνει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Σπ. Βασιλέιου, που καταγγέλλει την διοργάνωση εκδηλώσεων από τον δήμο και μη τήρηση των μέτρων, ακόμη και από στελέχη της δημοτικής αρχής.

«Αν ο δήμαρχος έχει έστω και την παραμικρή αξιοπρέπεια οφείλει να ζητήσει συγνώμη για τις πράξεις του (τόσο τις δικές του όσο και των στελεχών του). Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για έναν δήμαρχο που λίγες μέρες πριν έλεγε δημόσια (στο Δημοτικό Συμβούλιο), “ … ας μη φωνάζει η αντιπολίτευση, μέχρι τώρα όλα πάνε καλά… δεν έχουμε κρούσματα, άρα τα πανηγύρια δεν ήταν πρόβλημα..!”», αναφέρει χαρακτηριστικά.