Φωτογραφία αρχείου
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στον Εισαγγελέα μελισσοκόμος για πρόκληση φωτιάς από αμέλεια

Τα χειρότερα κατέφερε να αποτρέψει η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το πρωί της Κυριακής στην περιοχή της Κληματιάς, όπου εκδηλώθηκε φωτιά σε χορτολιβαδική- δασική έκταση.

Το γεγονός ότι υπήρχε υψηλός βαθμός ετοιμότητας, λόγω του καύσωνα, αλλά και το ότι στην περιοχή εδρεύει το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Βουτσαρά, ήταν καταλυτικοί παράγοντες στο να μην πάρει η φωτιά διαστάσεις.
Η φωτιά προκλήθηκε από έναν μελισσοκόμο, ο οποίος, αγνοώντας τις απαγορεύσεις που ισχύουν στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, αλλά και τις προειδοποιήσεις των ημερών για αποφυγή κάθε εργασίας στην ύπαιθρο που μπορεί να οδηγήσει σε πυρκαγιά, επέλεξε να «καπνίσει» τα μελίσσια. Ένας αδέξιος χειρισμός με το καπνιστήρι που χρησιμοποιούσε ο 67χρονος, προκάλεσε τη φωτιά σε ξερά χόρτα, με τον ίδιο να μην μπορεί να την κατασβέσει.
Ο 67χρονος μελισσοκόμος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια. Από την Πυροσβεστική του επιβλήθηκε και το ανάλογο διοικητικό πρόστιμο.
Με αφορμή και το συγκεκριμένο περιστατικό, η Πυροσβεστική Υπηρεσία υπενθυμίζει ότι απαγορεύονται όλες οι «θερμές» εργασίες στην ύπαιθρο, καθώς και η καύση εκτάσεων και ξηρών χόρτων καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Σχετικά άρθρα

Άμεση εμπλοκή των εναέριων μέσων στην κατάσβεση

Εκτεταμένες ζημιές από τη φωτιά στις φοιτητικές εστίες (φωτορεπορτάζ)

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στη Βάλια Κάλντα

Ηπειρωτικός Αγών