ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πληθαίνουν οι απάτες με «δόλωμα» αγγελίες στο facebook

Τρεις διαφορετικές περιπτώσεις απάτης με το πρόσχημα πώλησης προϊόντων, για τα οποία για τα οποία είχαν αναρτηθεί αγγελίες σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, εξιχνιάστηκαν από αστυνομικές υπηρεσίες της Ηπείρου.

Δύο περιπτώσεις απάτης εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για τις οποίες ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο γυναικών και σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες. Η πρώτη κατάφερε να πείσει έναν άνδρα να της καταθέσει χρηματικό ποσό 8.500 ευρώ για την αγορά γεωργικού μηχανήματος, και η δεύτερη άλλον άνδρα να καταθέσει σε τραπεζικό της λογαριασμό 1.540 ευρώ για αγορά Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, χωρίς ωστόσο οι αγοραπωλησίες να ολοκληρωθούν.

Δικογραφία σε βάρος δύο ανδρών σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, καθώς διαπιστώθηκε η εμπλοκή τους σε υπόθεση απάτη, κατή την οποία γυναίκα κατέθεσε χρηματικό ποσό 1.500 ευρώ για την αγορά προκάτ– κοντέινερ.

Με αφορμή τα εν λόγω περιστατικά, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου συμβουλεύει τους πολίτες:

  • Να μην πείθονται εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που τους προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δουν πρώτα τα προϊόντα αυτά.
  • Να αποφεύγουν την προκαταβολή χρημάτων σε ιδιώτες πωλητές, τους οποίους δε γνωρίζουν, ακόμη και εάν αυτοί αποκαλύπτουν τα προσωπικά τους στοιχεία ή τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού.
  • Να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν εντοπίζουν αγγελίες πώλησης οχημάτων σε δελεαστικές τιμές, ως «ευκαιρία αγοράς».
  • Να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

Σχετικά άρθρα

Θύμα απάτης έπεσε ξενοδόχος του Μετσόβου

Πλήρωσε την εγγύηση, αλλά μίσθωση δεν έγινε

Έκαναν… φτερά 12.400 ευρώ με πρόσχημα την καταβολή επιδόματος