ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μεγαλύτερο συντελεστή ζητά το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής

Τη διαμαρτυρία της προς την πρυτανεία του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τη Σύγκλητο για τον καθορισμό χαμηλού συντελεστή Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) απέστειλε η γενική συνέλευση του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής.

Η συνέλευση ζητά να καθοριστεί στο 1,20 η ΕΒΕ, με γνώμονα το έμψυχο δυναμικό του Τμήματος, τις υποδομές που διαθέτει, το πρόγραμμα σπουδών και τον ετήσιο αριθμό εισακτέων.
Ωστόσο, στο πλαίσιο της αντίθεσης της με τη θέσπιση της ΕΒΕ, η Σύγκλητος του πανεπιστημίου είχε αποφασίσει να μην καθορίσει συντελεστή στα περισσότερα τμήματα, με αποτέλεσμα το υπουργείο οριζόντια να καθορίσει συντελεστή 0,8.
Η γενική συνέλευση του τμήματος θεωρεί πως η απόφαση της Συγκλήτου να μην υιοθετήσει και διαβιβάσει στο υπουργείο την εισήγηση του τμήματος, αφαιρεί ένα ουσιαστικό εργαλείο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού, ακυρώνει το δικαίωμά του να διαμορφώνει την πορεία του, προσβάλλοντας τις προσπάθειες ετών, και ενδεχομένως πλήττει αναίτια την εικόνα του στα μάτια των υποψήφιων φοιτητών, σε σχέση με ομοειδή τμήματα που έχουν τον μέγιστο συντελεστή 1,20.
Για τους παραπάνω λόγους, η Συνέλευση του τμήματος, με νέα απόφαση, εισηγείται εκ νέου συντελεστή 1,20 και ζητά τη διαβίβαση της απόφασης στο υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να την ενσωματώσει στις τροποποιήσεις των συντελεστών ΕΒΕ έως τις 31 Αυγούστου, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο.

Σχετικά άρθρα

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Ζητούμενο η ενίσχυση των συνεργειών με ιδρύματα της Γαλλίας

Στόχος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να γίνει η πρώτη επιλογή