ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αντιπαράθεση με «τριάρια» και «πατσάρια με κούμπλα»

Αντιπαράθεση με τη χρήση γιαννιώτικων ιδιωματισμών πυροδότησε η προσπάθεια της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» να οικειοποιηθεί την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ατελή διέλευση όλων των κατοίκων της περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων από τα ενδονομαρχιακά διόδια της Εγνατίας Οδού, υποστηρίζοντας πως η προσφυγή ήταν αποτέλεσμα δικής της πίεσης προς τον περιφερειάρχη.

Το επιχείρημα αυτό αμφισβητεί η περιφερειακή αρχή, επικαλούμενη δήλωση του επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρου Ριζόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου 2017, όταν η περιφέρεια Ηπείρου κατέθετε την αίτηση στο ΣτΕ, ο οποίος ανέφερε: «…H περιφέρεια “απάντησε” με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να καταπέσει η σχετική υπουργική απόφαση {..} μιλάμε ευθέως για κοροϊδία. Και μάλιστα με συνωμοτικά χαρακτηριστικά. {…} θεωρούμε βέβαιο ότι η σχετική προσφυγή θα απορριφθεί γιατί δεν υπάρχει κανένα νομικό ή άλλο έρεισμα για να υπάρξει εξαίρεση σε έναν από τους σταθμούς διοδίων. Κάτι τέτοιο θα είχε αλυσιδωτές επιπτώσεις σε όλη την επικράτεια».
Προφανώς και η δήλωση αυτή έρχεται σε αναντιστοιχία με την τελευταία ανακοίνωση της παράταξης Ριζόπουλου, η οποία ανέφερε: «… θυμίζουμε ότι η παρέμβαση στο ζήτημα των διοδίων στα όρια του νομού Ιωαννίνων, {…} έγινε προεκλογικά, όταν ζητήσαμε από την Περιφέρεια να προσφύγει στο ΣτΕ για τους κατοίκους όλης της Π.Ε Ιωαννίνων {…}. Αναγκάστηκε τότε ο Περιφερειάρχης μέσα σε λίγες ώρες {…} να αποδεχτεί την πρότασή μας και να καταθέσει την προσφυγή. Αυτά, προς υπενθύμιση γιατί ορισμένα πράγματα πρέπει να τα λέμε για να μην ξεχνιόμαστε».
Την αναντιστοιχία αυτή σημειώνει η περιφέρεια Ηπείρου, κάνοντας λόγο για… τριάρια. «Αν τη δήλωση αυτή την είχε κάνει σήμερα, θα μπορούσε τουλάχιστον να τη “συμμαζέψει” σαν πρωταπριλιάτικο αστείο. Όμως ατυχώς “έχασε” και αυτή την “ευκαιρία”. Και επειδή αρέσκεται στα ευφυολογήματα, ας έχει υπόψη του, ότι από… τριάρια (όπως λένε και στα Γιάννενα) έχει “χορτάσει” ο κόσμος…», καταλήγει.
Με την ίδια γλώσσα απάντησαν οι «Ορίζοντες Ηπείρου», κάνοντας λόγο για «πατσάρια με κούμπλα» της τεσσαρακονταετίας Καχριμάνη και επιμένοντας ότι η αρθογραφία του Σπύρου Ριζόπουλου τον Αύγουστο του 2017, «στην οποία καταγράφονταν όλο το ιστορικό των λάθος χειρισμών της υπόθεσης των διοδίων, ήταν εκείνη που έσυρε την περιφέρεια στο ΣτΕ, κάτι που ανακοινώθηκε υπό το καθεστώς του πανικού του κ. Καχριμάνη».
Ο κ. Ριζόπουλος υποστηρίζει ότι η προσφυγή στο ΣτΕ ήταν μια κίνηση εντυπωσιασμού και εμφανίζεται βέβαιος ότι με την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης δεν πρόκειται να ισχύσει αυτό το καθεστώς.
Και καταλήγει: «Ο πανικός των τελευταίων μηνών μετά τις απανωτές αποτυχίες που βαραίνουν προσωπικά τον περιφερειάρχη είναι ολοφάνερος: Ιόνια οδός, φυσικό αέριο, διαχείριση πανδημίας, επιδότηση μικρομεσαίων, επιδότηση εστίασης, μεταναστευτικό, απορροφητικότητα ΕΣΠΑ, απορρίμματα. διαγωνισμοί οδοφωτισμού. Αποτυπώνεται πλέον και από την χρήση της γλώσσας. Σας απαντάμε λοιπόν στην γλώσσα που καταλαβαίνετε κ. Καχριμάνη: “Πατσάρια με κούμπλα” η πολιτική σας σαράντα χρόνια. Να τελειώνουμε. Νισάφι».

Σχετικά άρθρα

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Αποδίδεται ξανά στην κυκλοφορία η σήραγγα στο Μαλακάσι

Αποστόλης Τζελέτας

Δεν πείθουν οι έως τώρα εξηγήσεις για το κλείσιμο της σήραγγας