ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συναθροίσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις οι αιτίες

Οι συναθροίσεις και οι συγκεντρώσεις μετά από κοινωνικές εκδηλώσεις, κυρίως κηδείες και μνημόσυνα, «ενοχοποιούνται» για τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που παρουσιάζει η Ήπειρος και η περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων το τελευταίο διάστημα.

Αυτό προκύπτει από τις ιχνηλατήσεις που διενεργούν υπάλληλοι υπηρεσιών της περιφέρειας Ηπείρου, όπως έκανε γνωστό ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, απευθύνοντας μία ακόμη έκκληση προς τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα πρόληψης από τον κορωνοϊό. «Θέλω να απευθύνω για μια ακόμη φορά έκκληση προς όλους, ώστε τις επόμενες μία- δύο εβδομάδες να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να τηρούνται τα μέτρα. Να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να σταματήσουν τις συναθροίσεις και τις μαζώξεις πριν ή μετά από κοινωνικές εκδηλώσεις. Όπως έχει διαπιστωθεί ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων προέρχεται από αυτές τις κατηγορίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Καχριμάνης στάθηκε και στην ανάγκη να υπάρχει συνεργασία στο στάδιο των ιχνηλατήσεων με τους υπαλλήλους, καλώντας όσους βρίσκονται θετικοί στον κορωνοϊό, να δίνουν όλες τις πληροφορίες που τους ζητούνται, ώστε να εντοπίζονται έγκαιρα κι άλλα άτομα που τυχόν έχουν προσβληθεί. Στον τομέα αυτό, όπως ανέφερε, έχει γίνει μια πολύ καλή ουσιαστική και αποτελεσματική εργασία τους προηγούμενους μήνες, που θα πρέπει να συνεχιστεί στο ίδιο επίπεδο, ώστε να ελεγχθεί πλήρως η διασπορά.

Προετοιμάζεται και 3η ΜΕΘ-covid

Για μια ακόμη φορά, μετά τον περασμένο Νοέμβριο, και ενώ η περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων βρίσκεται σε αυστηρά περιοριστικά μέτρα εδώ και δύο εβδομάδες, η πανδημία αρχίζει να πιέζει το τοπικό σύστημα υγείας.
Μετά και την λειτουργία της 4ης Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, προετοιμάζεται η λειτουργία και τρίτης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, καθώς νοσηλεύονται στις ΜΕΘ του ΠΓΝΙ 13 ασθενείς.
Την πίεση αυτή του τοπικού συστήματος υγείας τις τελευταίες ημέρες, επεσήμανε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ, τονίζοντας πως απαιτείται προσοχή και επαγρύπνηση. «Πιστεύω ότι βρισκόμαστε στο τέλος, αλλά όπως συμβαίνει, το τέλος είναι ίσως το πιο δύσκολο. Με την επιτάχυνση του εμβολιασμού, την αυστηρή τήρηση των μέτρων και την βελτίωση του καιρού θα έχουμε μια διέξοδο από την υγειονομική κρίση, αλλά χρειάζεται να τηρούμε όλοι τα μέτρα με μεγάλη προσοχή», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Με ευρεία ατζέντα θεμάτων η συνάντηση με τον περιφερειάρχη

Συμβολή και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη νέα γέφυρα Κοράκου

Δεν υιοθέτησε την ανάγκη μητρώου για τα γεφύρια ο Αλ. Καχριμάνης