ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Το… δις εξαμαρτείν έφερε πρόστιμο 10.000 ευρώ σε καφετέρια

Πρόστιμο 10.000 ευρώ και 30ήμερη αναστολή λειτουργίας επιβλήθηκε σε καφετέρια στον Άγιο Ιωάννη του δήμου Ζίτσας, καθώς διαπιστώθηκε ότι εξυπηρετούσε εννέα πελάτες εντός του καταστήματος, στους οποίους επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ.

Μάλιστα, ήταν η δεύτερη φορά που διαπιστώθηκε αντίστοιχη παράβαση στο συγκεκριμένο κατάστημα και αυτός είναι και ο λόγος της επιβολής του προστίμου των 10.000 ευρώ και της 30ήμερης αναστολής λειτουργίας.

Επίσης, πρόστιμο 3.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας επιβλήθηκε σε καφενείο στην Πρέβεζα για εξυπηρέτηση ενός πελάτη εντός του καταστήματος, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ.

Οι έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση και την Πέμπτη βεβαιώθηκαν συνολικά 75 παραβάσεις στην Ήπειρο από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Πέραν των δώδεκα παραβάσεων για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, 48 παραβάσεις αφορούσαν περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 300 ευρώ. Από αυτές 25 βεβαιώθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων, έντεκα στην Π.Ε. Άρτας, επτά στην Π.Ε. Πρέβεζας και πέντε στην Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Οι υπόλοιπες 15 παραβάσεις βεβαιώθηκαν για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ. Από πέντε βεβαιώθηκαν στις Π.Ε. Θεσπρωτίας και Άρτας, στην Π.Ε. Ιωαννίνων και δύο στην Π.Ε. Πρέβεζας.

Σχετικά άρθρα

3.000 ευρώ πρόστιμο σε καφετέρια με πελάτες

Είναι ζήτημα ισονομίας

Παιχνίδι εντυπώσεων με το πρόστιμο στο καφενείο της Ραβενής