ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πέντε κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, παραμένει το μυστήριο της Φιλιππιάδας

Κρούσματα, πέντε τον αριθμό, μόνο στην περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων σε ό,τι αφορά την Ήπειρο περιλαμβάνουν και οι σημερινές ανακοινώσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, με το μυστήριο γύρω από τα κρούσματα της Φιλιππιάδας να παραμένει, καθώς δεν υπάρχει καμία καταγραφή στην περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρούσματα στη δομή προσφύγων και μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο Πετροπουλάκη έχουν φτάσει στα 25, καθώς προέκυψαν τρία ακόμη θετικά δείγματα από τα τεστ της Πέμπτης. Ακόμη δεν έχει ελεγχθεί το σύνολο των φιλοξενούμενων στη δομή και πιθανώς να δηλωθούν συνολικά τα κρούσματα στον ΕΟΔΥ, όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Αν φυσικά γίνει στο σύνολο της δομής, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει ελεγχθεί ούτε το 1/3 των μεταναστών και προσφύγων.
Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε συνολικά 610 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται στα 147.860.
Διασωληνωμένα νοσηλεύονται 319 άτομα με διάμεση ηλικία τα 69 έτη. Το 87.8%, των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 1019 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.
Τέλος, έχουμε 34 νέους θανάτους, φτάνοντας τους 5.421 συνολικά στη χώρα από την αρχή της πανδημίας. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.