ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αντιδρά ο δήμος Αρταίων στα σκουπίδια των Παξών

Την αντίδραση του δήμου Αρταίων προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη μεταφορά των αστικών στερεών αποβλήτων του δήμου Παξών, μέγιστης ποσότητας 800 τόνων, στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων Βλαχέρνας.

Το θέμα συζητήθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου, τα μέλη του οποίου περιορίστηκαν στον καθορισμό της τιμής ανά τόνο και στην καταγραφή της αντίθεσης του δημάρχου Άρτας Χρήστου Τσιρογιάννη και του αντιδήμαρχου Καθαριότητας Γιώργου Μπουκουβάλα.
«Οφείλω να πω στους Αρτινούς την αλήθεια. Το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει λάβει μία απόφαση αυθαίρετα, παρακάμπτοντας τον περιφερειακό ΦΟΔΣΑ και απαιτώντας ο ΧΥΤΥ Άρτας να “υποδεχθεί” απορρίμματα από τους Παξούς. Σήμερα από τους Παξούς, αύριο από την Κέρκυρα, μεθαύριο από την Καλαμάτα. Τιμωρεί δηλαδή την υπευθυνότητα των Ηπειρωτών, οι οποίοι μερίμνησαν για να έχουν εγκαίρως τις απαιτούμενες υποδομές για τη διαχείριση των δικών τους απορριμμάτων», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Τσιρογιάννης, τονίζοντας ότι ο δήμος Αρταίων στέκεται κατηγορηματικά αντίθετος σ’ αυτή την απόφαση του υπουργείου. Επισημαίνει, επίσης, ότι και άλλοι αυτοδιοικητικοί αντιλαμβάνονται ότι αν αυτή η τακτική του υπουργείου έχει μόνιμα χαρακτηριστικά, τότε θα ανοίξει η κερκόπορτα για να «υποδέχεται» ολόκληρη η Ήπειρος απορρίμματα απ’ όλη την Ελλάδα. «Λέμε ναι στη συνεργασία με τους δήμους της Ηπείρου, δηλαδή στην περιφερειακή συνεργασία για αυτό το ζήτημα. Αλίμονο. Αλλά όχι στη μεταφορά απορριμμάτων από τη μια περιφέρεια σε μια άλλη», καταλήγει ο κ. Τσιρογιάννης.

Σχετικά άρθρα

Με αμοιβαία οφέλη το «ναι» στα σκουπίδια της Κέρκυρας

«Προορισμός» και για σκουπίδια η Ήπειρος

ΞΕΝΙΑ Άρτας – Δεύτερες σκέψεις στο παρά πέντε της δημοπράτησης