ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ανησυχία από τη συρροή κρουσμάτων στη δομή φιλοξενίας της Φιλιππιάδας

Στα 22 ανέρχονται μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στη Φιλιππιάδα, μετά τις δειγματοληψίες που ακολούθησαν σε συνέχεια του πρώτου κρούσματος, το οποίο διαπιστώθηκε την Τρίτη.

Ήδη, μετά από συνεννόηση των υπουργείων Μετανάστευσης & Ασύλου και Προστασίας του Πολίτη, η δομή, που λειτουργεί στο πρώην στρατόπεδο Πετροπουλάκη, έχει τεθεί σε αυστηρή καραντίνα, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα και στις κοινές υπουργικές αποφάσεις, για τον περιορισμό της διασποράς στην κοινότητα.
Με δεδομένο ότι πρόκειται για μια ανοιχτή δομή και οι περίπου 500 πρόσφυγες και μετανάστες κυκλοφορούσαν στην πόλη της Φιλιππιάδας και είχαν συναλλαγές με καταστήματα, υπάρχει έντονη ανησυχία για τυχόν διασπορά και σε χώρους εκτός του στρατοπέδου, το προηγούμενο διάστημα. Αυτός είναι και ο λόγος που ο δήμος Ζηρού, με αίτημά του προς τον ΕΟΔΥ, ζήτησε να πραγματοποιηθούν, για δεύτερη φορά, προληπτικά δωρεάν τεστ κορωνοϊού στη Φιλιππιάδα για τον γενικό πληθυσμό, ενώ συνιστά στους πολίτες να συνεχίσουν ν’ ακολουθούν και να τηρούν πιστά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.
Ο δήμος Ζηρού δηλώνει ότι παραμένει σε εγρήγορση και σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις.

Σχετικά άρθρα

Επανέρχονται οι συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Γεωργία Χαλάτση

«Επιμένει» να μας ταλαιπωρεί ο κορωνοϊός

Δήμος Ζηρού – Τρίτη θητεία θα διεκδικήσει ο Ν. Καλαντζής

Ηπειρωτικός Αγών