ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Τέσσερα νέα κρούσματα στην Ήπειρο, τα τρία στην Π.Ε. Ιωαννίνων

Τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας στην Ήπειρο το τελευταίο 24ωρο, τα οποία, σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή ανά περιφερειακή ενότητα, επιβεβαιώθηκαν τρία στην Π.Ε. Ιωαννίνων και ένα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Παρά τη συρροή κρουσμάτων στο ίδρυμα «Νεομάρτυς Γεώργιος», η Ήπειρος εξακολουθεί να έχει χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, καθώς υπάρχει ένα σταθερά μικρός αριθμός κρουσμάτων εδώ και πολλές ημέρες. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των τεστ ήταν μικρός τις τελευταίες ημέρες λόγω των εορτών και μια πιο σαφής εικόνα θα υπάρχει από αύριο.
Μειωμένα παραμένουν τα κρούσματα και στην Ελλάδα, με το αριθμό των 427 νέων κρουσμάτων, ωστόσο, να μην αντιπροσωπεύει την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας.
Την ίδια στιγμή, τόσο οι θάνατοι, όσο και οι διασωληνωμένοι δεν λένε να πέσουν. Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται διασωληνωμένα 407 άτομα με διάμεση ηλικία 68 ετών. Το 82.1%, των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
Τέλος, έχουμε 54 νέους θανάτους 19, φθάνοντας τους 5011 θανάτους συνολικά στη χώρα. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.