ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επιφυλάξεις για την πύλη θερμομέτρησης και απολύμανσης στο Δικαστικό

Τις επιφυλάξεις του για την τοποθέτηση πύλης θερμομέτρησης και απολύμανσης στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου επαναλαμβάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, υπενθυμίζοντας ότι τις επιφυλάξεις είχε εκφράσει και πριν την εγκατάστασή της στην Πρόεδρο Εφετών όταν είχε αρχικά ζητηθεί η άποψή του στις αρχές του μήνα.

Οι επιφυλάξεις έχουν να κάνουν με την αποτελεσματικότητα, τις πιθανές ανεπιθύμητες παρενέργειες από τη χρήση της και την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων να ζητά ουσιαστικά την απενεργοποίηση της απολύμανσης, επικαλούμενος την προειδοποίηση του Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκων ότι ο ψεκασμός ατόμων μέσω πυλών ή θαλάμων δε συνιστά αποδεκτή μέθοδο απολύμανσης, καθώς ενέχει κινδύνους για την υγεία και δεν αποτρέπει την διάδοση μεταδοτικών ιών, όπως ο covid-19. Επίσης, αναφέρει ότι δεν έχουν εγκριθεί από τον ΕΟΦ απολυμαντικά προϊόντα για τέτοιου είδους χρήση.
Τέλος, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων δηλώνει ότι α ν κριθεί αναγκαίο να προβεί σε οποιαδήποτε περαιτέρω παρέμβαση ή προειδοποίηση, θα ενημερώσει αναλόγως.

Σχετικά άρθρα

Συνέχεια κινητοποιήσεων για τους δικηγόρους

Στη φυλακή ακόμη και για μικροαδικήματα

Συνάντηση Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με τον Δικηγορικό Σύλλογο