ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επιχειρησιακά σχέδια με βάση το επίπεδο συναγερμού

Έμφαση σε κρίσιμα σημεία όπου θα μπορούσαν ενδεχομένως να παρουσιαστούν φαινόμενα συνωστισμού δίνουν οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας στα Γιάννενα, με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο που εφαρμόζει, σύμφωνα με την επιδημιολογική επιβάρυνση της περιοχής.

Οι έλεγχοι είναι συστηματικοί από την ημέρα ένταξης των Ιωαννίνων στο επίπεδο 3, αυτό της αυξημένης επιτήρησης, με τις αρχές να εστιάζουν περαιτέρω στην υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας από τους πολίτες, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, με βάση το μέτρο που τέθηκε σε εφαρμογή από το Σάββατο, αλλά και την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων στους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Μάλιστα, από το Σάββατο, οπότε τέθηκε σε εφαρμογή το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες, διαπιστώθηκαν 15 παραβάσεις σε πολίτες, ενώ επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε τέσσερα καταστήματα σε όλη την Ήπειρο για υπεράριθμους πελάτες.

«Ειδικά για την περιοχή των Ιωαννίνων, που βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο προληπτικών μέτρων έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αξιοποιηθεί στο έπακρο το αστυνομικό προσωπικό στον τομέα των ελέγχων, έχει γίνει χαρτογράφηση των περιοχών ώστε να δοθεί έμφαση κατά τους ελέγχους σε κρίσιμα σημεία όπου θα μπορούσαν ενδεχομένως να παρουσιαστούν φαινόμενα συνωστισμού και τα περιπολικά οχήματα αναπαράγουν ηχητικό μήνυμα που υπενθυμίζουν την υποχρέωση της γενικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους και της απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες», σημείωσε ο Αστυνόμος Β’, εκπρόσωπος τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου Ηλίας Μήτσιος, σημειώνοντας στον νομό Ιωαννίνων έχει διαμορφωθεί μία πολύ δύσκολη κατάσταση σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας.

«Ως Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας. Βρισκόμαστε καθημερινά, μέρα – νύχτα, στους δρόμους για να συμβάλλουμε κι εμείς από την πλευρά μας στη μάχη κατά της διάδοσης του κορωνοϊού. Μέσω των καθημερινών μας ελέγχων, σε όλη την περιφέρεια της Ηπείρου, στέλνουμε σαφές μήνυμα, στους λίγους συμπολίτες, οι οποίοι δεν έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης. Η πανδημία είναι παρούσα και δε χωρά εφησυχασμούς», υπογράμμισε και ευχαρίστησε τους πολίτες για την υπομονή τους και τη συνεργασία τους στους ελέγχους, «οι οποίοι γίνονται, πρέπει να γίνονται και θα εξακολουθήσουν να γίνονται», για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σχετικά άρθρα

Απασχολούσαν εργαζόμενους εκτός ωραρίου

Στον… σφυγμό της επικαιρότητας οι απάτες

Συνεχίζονται οι έλεγχοι και τα πρόστιμα