ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συνεργείο άμεσης επέμβασης στην παραλίμνια περιοχή

Μια διαφορετική εικόνα στην παραλίμνια περιοχή, που συχνά πυκνά «αμαυρώνεται» από σκουπίδια, εντός και εκτός της νερών της Παμβώτιδας, επιδιώκει να δώσει ο δήμος Ιωαννιτών, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης της λίμνης.

Καθημερινά, συνεργείο που αποτελείται από εργαζόμενους της Κοινωφελούς Εργασίας, πρόκειται να αναλάβει δράση στον καθαρισμό της παραλίμνιας ζώνης και στο πιο πολυσύχναστο κομμάτι της, από τον Μάτσικα μέχρι το τέλος της Ακτής Μιαούλη.

Ο δήμος διαθέτει προσωπικό, ενώ με υλικοτεχνικά μέσα συνδράμει ο Φορέας, όπως ανέφερε σε δηλώσεις, μαζί με τον πρόεδρο του Φορέα, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας.

«Πρόκειται για μία ακόμη ενέργεια που εντάσσεται στην προσπάθεια για την καθημερινή προστασία της λίμνης», ανέφερε ο κ. Βλέτσας, σημειώνοντας ότι όλο το προηγούμενο διάστημα έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται έλεγχοι για εντοπισμό εστιών ρύπανσης.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι θα ξεκινήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των μαθητών, το οποίο θα είναι προσαρμοσμένο φέτος στα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης των μαθητών θα γίνεται είτε στο οικολογικό πάρκο είτε μέσω τηλεκπαίδευσης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση εκπαίδευσης. «Τα παιδιά και οι νέοι πρέπει να γνωρίσουν τη λίμνη και να γίνουν οι πρώτοι που θα την προστατεύουν», τόνισε ο κ. Βλέτσας.

Ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Φίλιππας Φίλιος ανέφερε ότι η συνεργασία με τον δήμο θα διασφαλίσει την καθαριότητα της παραλίμνιας ζώνης.

Ταυτόχρονα, επικαιροποιούνται μελέτες, όπως αυτή για την ανάπλαση της περιοχής όπου βρίσκονται οι λεκάνες της ΔΕΛΙ, ώστε να μετατραπεί σε ένα επισκέψιμο πάρκο. «Εκεί θέλουμε να μεγαλώσουμε τη λίμνη, να δημιουργήσουμε πρανή για να καθαρίζει η λίμνη και να δημιουργηθεί ένα κομμάτι περιπάτου για πεζούς και για ποδήλατα. Αυτή η μελέτη είναι έτοιμη, θέλει βέβαια προσαρμογές», σημείωσε ο κ. Φίλιος επισημαίνοντας πως στόχος είναι η υποβολή του έργου προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης».

Τέλος, ο Φορέας, σε συνεργασία με τον δήμο αλλά και όλες τις αρχές, συνεχίζει την επιτήρηση και τον έλεγχο, με στόχο να υπάρχει συμμόρφωση όλων και να μην επιβαρύνεται η λίμνη.

Σχετικά άρθρα

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών

Στα χέρια της ΚΕΔΕ η υπόθεση της πυροπροστασίας