ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πάνω από 400 παραβιάσεις από τις αρχές Σεπτεμβρίου

Πάνω από 400 παραβιάσεις των μέτρων προστασίας του κορωνοϊού έχουν βεβαιώσει οι αστυνομικές αρχές στην Ήπειρο από την αρχή του Σεπτεμβρίου, οπότε και στα Γιάννενα άρχισε να δυσκολεύει η κατάσταση.

Παρόλα αυτά, μετά και την επιβολή ειδικού καθεστώτος στην πόλη, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και συμμορφώνεται, κυρίως με το μέτρο της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Οι έλεγχοι της αστυνομίας συνεχίζονται καθημερινάσε ολόκληρη την Ήπειρο, είτε από ένστολους είτε από αστυνομικούς με πολιτική περιβολή.Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου Ηλία Μήτσιο, όλον τον Σεπτέμβριο βεβαιώθηκαν 341 παραβάσεις σε σύνολο 38.000 ελέγχων και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε έξι επιχειρήσεις, ενώ από την αρχή του Οκτωβρίου έχουν βεβαιωθεί 100 παραβάσεις σε σύνολο 10.000 ελέγχων και έχει επιβληθεί αναστολή λειτουργίας σε τέσσερις επιχειρήσεις.

«Οι έλεγχοι έχουν αποκλειστικό στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, σε καμία περίπτωση δε βλέπουμε ως εγκληματίες του συνανθρώπους μας που δε φορούν μάσκα ή τη φορούν με λάθος τρόπο. Είναι κάτι που θα πρέπει να γίνει συνήθεια από όλους, ώστε και η επιβολή των προστίμων να αποτελεί την εξαίρεση», σημείωσε ο κ. Μήτσιος.

Παρότι δε διευκρινίζεται από τον νόμο, οι καθήμενοι πελάτες στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν είναι υποχρεωτικό να φορούν μάσκα, διαφορετικά θα ακυρωνόταν η λειτουργία τους στην πράξη.

Επίσης, δεν απαιτείται η χρήση μάσκας από τους οδηγούς μοτοποδηλάτων ή αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια της οδήγησης, ωστόσο ισχύει ο περιορισμένο αριθμός ατόμων στα ΙΧ.

Την Πέμπτη, στην Ήπειρο επιβλήθηκε ένα διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα που διαπιστώθηκε να λειτουργεί μετά τα μεσάνυχτα, ενώ 29 πρόστιμα των 150 ευρώ επιβλήθηκαν για μη χρήση μάσκας.

Σχετικά άρθρα

Απασχολούσαν εργαζόμενους εκτός ωραρίου

Παρατείνονται τα μέτρα

Συνεχίζονται οι έλεγχοι και τα πρόστιμα