ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συνέχεια βανδαλισμών και μετά τις καταλήψεις

Πρωτοφανείς σε κλίμακα είναι οι ζημιές που καταγράφονται σε σχολικές μονάδες που τελούσαν τις προηγούμενες ημέρες υπό κατάληψη, ενώ οι βανδαλισμοί συνεχίζονται στα σχολικά συγκροτήματα και μετά τη λήξη των καταλήψεων.

Η καταστροφική μανία δεν έχει προηγούμενο, με πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις καταστροφών αυτές στο συγκρότημα του 8ου Λυκείου (πρώην Πολυκλαδικό), αλλά και στο Λύκειο της Ελεούσας, όπου οι εικόνες δείχνουν μια κατάσταση που θυμίζει επιδρομή χούλιγκανς.
Στην αποκατάσταση των ζημιών στα σχολεία που βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες υπό κατάληψη, προχωρά ο δήμος Ιωαννιτών, αφού προηγήθηκε πλήρης καταγραφή των βανδαλισμών, αλλά και του εξοπλισμού που έχει αφαιρεθεί.
Από τις προηγούμενες ημέρες είχε συγκροτηθεί ειδική επιτροπή των Τεχνικών Υπηρεσιών, η οποία επισκέφθηκε όλα τα σχολεία και κατέγραψε τις ζημιές, με το εργοτάξιο του δήμου να έχει ήδη παρέμβει σε πολλές περιπτώσεις για την αντιμετώπιση των ζημιών, με στόχο την όσο το δυνατόν ταχύτερη επαναλειτουργία των σχολείων. Κάτι, όμως, που δεν έχει ακόμη καταστεί εφικτό στο 8ο Λύκειο, το οποίο δεν είναι λειτουργικό, καθώς οι ζημιές είναι μεγάλης έκτασης στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους.
Στους χώρους του σχολείου βρέθηκαν σήμερα ο διευθυντής και η Επιτροπή της Τεχνικής Υπηρεσίας, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Αρλέτος και Αριστείδης Παππάς, και η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φιλιώ Νόκα- Ζαράχη. Επίσης, κλήθηκε και ο ανάδοχος που εκτελεί έργα σε σχολικές μονάδες του δήμου και θα προχωρήσει άμεσα σε εργασίες αποκατάστασης του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος, όπως και άλλων όπου προκλήθηκαν ζημιές στο διάστημα των καταλήψεων.
Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι από την καταγραφή που έγινε, προκύπτει ότι υπάρχουν πολλές και σημαντικές ζημιές. «Ήδη έχει δοθεί εντολή στον ανάδοχο που έχουμε για τη συντήρηση των σχολείων και προχωρά στην αποκατάσταση όλων των ζημιών, ώστε να γίνει εφικτή η άμεση επαναλειτουργία των σχολείων. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε ολοκληρώσει τις εργασίες», τόνισε.
Ο δήμος Ιωαννιτών είναι σε διαρκή συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων, ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες και να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία. Τεράστια προσπάθεια κατέβαλαν και οι σχολικές καθαρίστριες για τον καθαρισμό των σχολείων, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις συνέδραμε και η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου.

Εικόνες καταστροφής

Θλίψη προκαλούν και οι εικόνες από το Λύκειο Ελεούσας, που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο αντιδήμαρχος Διοικητικών, Οικονομικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Φώτης Ράρρας. «Σίγουρα αυτοί που κατέστρεψαν το Λύκειο Ελεούσας δεν είναι μαθητές. Με εκδικητική μανία και μίσος συμπεριφέρθηκαν έτσι, σε ένα στολίδι της σχολικής κοινότητας του Δήμου μας, σε ένα σχολείο, το οποίο είναι από τα καλύτερα σε επιδόσεις στην περιφέρεια και όχι μόνο. Ήδη καταγράφηκαν οι ζημιές, άμεσα θα καθαριστεί και θα απολυμανθεί. Όπως πάντα, εμείς, και όποιος μπορεί να μας ακολουθήσει, θα επιμείνουμε στην προστασία της δημόσιας παιδείας και της δημόσιας περιουσίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα αναβάθμισης των σχολικών μονάδων

«Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια»

Περισσεύουν οι διαπιστώσεις, ατολμία για λύσεις