ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Εξαντλήθηκε η συζήτηση για μάσκες και σχολικές υποδομές

Οι μάσκες και οι σχολικές υποδομές είχαν τον δικό τους «χρόνο» στην προ ημερησίας συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου, με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ να δίνει απάντηση και για το θέμα του 28ου Νηπιαγωγείου.

Καθώς η συνεδρίαση συνέπεσε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο δήμαρχος εξήρε την υποδειγματική συμπεριφορά της εκπαιδευτικής κοινότητας, γονιών και μαθητών, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «οι σειρήνες του ανορθολογισμού δε θα βρουν χώρο στην πόλη μας».
Όπως είπε, οι ανάγκες καθαριότητας στα σχολεία καλύφθηκαν, καθώς πέρα από τις καθαρίστριες που προσελήφθησαν στο πλαίσιο των εγκεκριμένων θέσεων από το υπουργείο Εσωτερικών, διατέθηκαν καθαρίστριες από την Κοινωφελή Εργασία και προσελήφθησαν άλλες δώδεκα με τετράμηνες συμβάσεις.
Σχετικά με το 28ο Νηπιαγωγείο, ο δήμαρχος σημείωσε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς ο αριθμός των μαθητών που εγγράφηκε, ξεπερνούσε τις δυνατότητες του σχολικού συγκροτήματος. Το δημοτικό συμβούλιο πήρε τον Ιούλιο την απόφαση για την αγορά και την τοποθέτηση μιας προκατασκευασμένης αίθουσας και μέσα στις επόμενες μέρες η αίθουσα θα έχει τοποθετηθεί στο συγκρότημα.
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο Θωμάς Μπέγκας σημείωσε την ακαταλληλότητα των μασκών, τονίζοντας την ανάγκη τήρησης των μέτρων από όλους στο σχολικό περιβάλλον. «Κάποια πράγματα όμως δεν πήγαν καλά την πρώτη ημέρα. Και το προκάτ δεν πήγε καλά και οι μάσκες δεν πήγαν καλά», σημείωσε.
Η Όλυ Τσουμάνη ανέφερε ότι οι γονείς, πέρα από τη μάσκα, δεν είδαν τίποτε καινούριο στα σχολεία και τόνισε ότι πρέπει να διεκδικηθούν μέτρα για την υγεία και την παιδεία των Γιαννιωτών, κάτι που προϋποθέτει σύγκρουση. «Να διεκδικήσουμε καθηγητές και δασκάλους, αίθουσες, που θα τις είχαμε βρει αν είχαμε συζητήσει, μόνιμες καθαρίστριες. Αυτά είναι τα ελάχιστα που πρέπει να διεκδικηθούν», τόνισε.
Το θέμα των σχολικών αιθουσών έθεσε και ο Χρήστος Πατσούρας, εκτιμώντας πως εντός αστικού ιστού, ο αριθμός των παιδιών στις τάξεις είναι 23 ή και περισσότερα.
Απαντώντας, ο κ. Ελισάφ, σε ό,τι αφορά τις μάσκες τόνισε πως το θέμα των προδιαγραφών των μασκών δεν αποτελεί ευθύνη του δήμου, ο οποίος έχει προβεί στην προμήθεια και χειρουργικών μασκών για να καλύψει ανάγκες, ενώ σε αναφορικά με τις αίθουσες σημείωσε ότι αν ανοίξουν σχολικές αίθουσες που είναι κλειστές, το πιθανότερο είναι να υπάρξουν αντιδράσεις, όπως συνέβη πριν ένα χρόνο με αφορμή την πρότασή του για μετεγκατάσταση του Μουσικού Σχολείου στην Περίβλεπτο, όπου υπάρχουν υποδομές που δε χρησιμοποιούνται. Τρεις τέσσερις διαδηλώσεις θα είχαμε έξω από το δημαρχείο, καταγγελίες, ύβρεις, κατάρες, όπως και το χειμώνα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στην πανδημία τόνισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων καθώς τις τελευταίες βδομάδες παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων και στην περιοχή μας.
Ειδική αναφορά έκανε στη δομή της «Αγίας Ελένης», τονίζοντας ότι θα πρέπει με κάθε τρόπο να αποφευχθεί υγειονομική έκρηξη σε χώρους όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός πληθυσμού.
Ενημερώνοντας το σώμα για άλλα θέματα, έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε η ψηφιακή διακίνηση εγγράφων στο δήμο στο πλαίσιο του προγράμματος «Ίριδα» με τις υπηρεσίες να προσαρμόζονται αποτελεσματικά.
Επίσης, έκανε γνωστό ότι μετά από εκτενείς συζητήσεις του αντιδημάρχου Φώτη Βάββα οριστικοποιείται το δεύτερο πακέτο μέτρων στήριξης των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών της πόλης το οποίο θα κατατεθεί προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο του Οκτωβρίου.

Σχετικά άρθρα

Από εβδομάδα και βλέπουμε για τις μάσκες

Μάσκες παντού από αύριο, νέα μέτρα από 3 Ιανουαρίου

Ηπειρωτικός Αγών

Παραδίδονται στα σχολεία οι μάσκες για τους μαθητές