ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πρώτο βήμα η συγκρότηση επιτροπής για το Αγροδιατροφικό Πάρκο

Τη συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής για τη δημιουργία του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου στην Άρτα αποφάσισε η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κατά την συνεδρίαση της Τρίτης.

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την πλευρά της διοίκησης του πανεπιστημίου, την απόφαση της Συγκλήτου κάνει γνωστή ο δήμος Αρταίων και το επιμελητήριο Άρτας, με τον δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη και τον πρόεδρο Γιάννη Γκολομάζο να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για αυτή την εξέλιξη.

«Είναι ξεκάθαρο, πως αν η απόφαση της Συγκλήτου ήταν αρνητική, το εγχείρημα του Αγροδιατροφικού Πάρκου θα ναυαγούσε οριστικά. Παρά τα όσα ορίζει ο νόμος, παρά τις δικές μας αλλά και άλλων αγωνιώδεις προσπάθειες. Στο πλαίσιο αυτό, η χθεσινή απόφαση της Συγκλήτου είναι ένα απαραίτητο πρώτο βήμα και οφείλω ένα δημόσιο ευχαριστώ σε εκείνους που στήριξαν την προσπάθεια, χωρίς να επιδίδονται σε κομματικούς διαξιφισμούς ή βολικές αυτοεξαιρέσεις. Όλο αυτό το διάστημα, ως δημοτική αρχή αλλά και προσωπικά ως Δήμαρχος, πιέσαμε προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε και να πείσουμε για το αίτημά μας. Και το αίτημά μας είναι ξεκάθαρο: να συνδέσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία με την παραγωγική διαδικασία», σημειώνει ο κ. Τσιρογιάννης.

Από την πλευρά του, ο κ. Γκολομάζος, χαιρέτησε την απόφαση της Συγκλήτου ως ένα πρώτο βήμα για την υλοποίησή του Πάρκου. «Χρειάζονται ακόμα πολλά να γίνουν για την ολοκλήρωσή του και το Επιμελητήριο θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις προς την κατεύθυνση της  λειτουργίας του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού  Πάρκου Ηπείρου. Η λειτουργία του θα βοηθήσει την τοπική οικονομία στον αγροτικό και στον κτηνοτροφικό τομέα, ενισχύοντας την έρευνα προς νέες τεχνολογίες, καινοτομίες, νέα προϊόντα, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής», αναφέρει.

Σχετικά άρθρα

Εβδομάδα Γερμανόφωνου Κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Με πολλαπλούς συμβολισμούς η Ολυμπιακή Φλόγα στο Πανεπιστήμιο

Γεωργία Χαλάτση

Φυσικό Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – «Ατυχής και επιζήμια» κάθε αναφορά περί κινδύνου κλεισίματος