ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ανησυχία για το μέλλον των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

Προσχηματική χαρακτηρίζουν την δέσμευση του υπουργού εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου για διάλογο πριν την λήψη αποφάσεων, οι εργαζόμενοι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας.

Αφορμή στάθηκαν δηλώσεις του υπουργού, κατά την επίσκεψή του στα Γιάννενα, ότι δεν θα καταργηθούν οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, η οποίες θα διατηρήσουν τις αρμοδιότητες που εμπίπτουν στο κράτος από το Σύνταγμα (δάση-ύδατα-έλεγχος νομιμότητας), ενώ οι υπόλοιπες αρμοδιότητες θα παραχωρηθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση με το προσωπικό που ήδη υπηρετεί.

«Αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι αλλαγές που θα γίνουν στη δημόσια διοίκηση και ειδικότερα στο θεσμό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι ειλημμένες και θα παρουσιαστούν στη διαβούλευση ως σχέδια νόμου, όταν δηλαδή θα είναι πια αργά για ουσιαστικό διάλογο. Είναι πια ολοφάνερο ότι οι αρχικές δεσμεύσεις του Υπουργού, το Δεκέμβρη, σε συνάντηση με την Ομοσπονδία, για συμμετοχή μας στο διάλογο για τις μεταρρυθμίσεις και μάλιστα από μηδενική βάση ήταν προσχηματικές…», αναφέρει ο Σύλλογος ζητώντας από τον υπουργό Εσωτερικών, έστω και την ύστατη στιγμή, να μην υλοποιήσει καμία αλλαγή, χωρίς να λάβει υπόψη του τις θέσεις των εργαζομένων.

Παράλληλα, καλεί όλους τους εργαζόμενους σε εγρήγορση αλλά και την Ομοσπονδία και την ΑΔΕΔΥ σε συστράτευση «απέναντι στο οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης για διάλυση του κράτους με παραχώρηση των υπηρεσιών σε ιδιώτες, ζητώντας άμεση συνάντηση με τον Υπουργό και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εφόσον τελικά χρειαστεί».

Σχετικά άρθρα

Στάση εργασίας και συγκέντρωση στην Αποκεντρωμένη

Ηπειρωτικός Αγών

Παραμένει η εκκρεμότητα ως προς τον νέο δήμαρχο

«Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση το τερμάτισε…»