ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Εκ νέου αιτήσεις για την πρόσληψη σχολικών καθαριστριών

Σε προσλήψεις σχολικών καθαριστριών για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων προχωρούν οι δήμοι, με τις αλλαγές ωστόσο στον τρόπο μοριοδότησης να προκαλούν αντιδράσεις στις ήδη εργαζόμενες σχολικές καθαρίστριες.

Ο δήμος Ιωαννιτών προχωρά  στην άμεση πρόσληψη 108 ατόμων για την καθαριότητα σχολικών μονάδων για το διδακτικό έτος 2020 – 2021, εκ των οποίων 87 πλήρους απασχόλησης και 21 μερικής.

Ωστόσο, με την τροποποίηση της υπουργικής απόφασης με τίτλο «Διαδικασία και κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων της χώρας από τους δήμους με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου», δημιουργούνται νέα δεδομένα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν το νέο κείμενο της απόφασης μαζί με την αίτηση – υπεύθυνη δήλωση και το σχετικό παράρτημα στην ιστοσελίδα του δήμου Ιωαννιτών (www.ioannina.gr).

Οι υποψήφιοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση-υπεύθυνη δήλωση και να την αποστείλουν υπογεγραμμένη ηλεκτρονικά στην διεύθυνση sxo@ioannina.gr, χωρίς δικαιολογητικά.

Η μοριοδότηση θα γίνει με βάση τα στοιχεία της αίτησης, της οποίας η ορθή συμπλήρωση είναι αποκλειστική ευθύνη του υποψηφίου. Σημειώνεται ότι ως βαθμολογούμενη εμπειρία λαμβάνεται υπόψη η απασχόληση σε αντίστοιχη θέση του Δήμου Ιωαννιτών που έχει διανυθεί με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή με συμβάσεις μίσθωσης έργου μέσω των σχολικών επιτροπών για όσο διάστημα παρείχαν υπηρεσία.

Η αίτηση συμμετοχής πρέπει απαραιτήτως να εμφανίζεται υπογεγραμμένη με φυσική υπογραφή. Ανυπόγραφες αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές.

Προκειμένου να αποφευχθούν λάθη και παραλείψεις συνιστάται οι υποψήφιοι πρώτα να διαβάσουν προσεκτικά το κείμενο των Οδηγιών και το Παράρτημα Ανακοίνωσης.

Όσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί θα πρέπει να υποβληθούν εκ νέου σύμφωνα με το νέο έντυπο αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης, ενώ η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι έως τις 27 Αυγούστου.

Μόνιμες θέσεις ζητούν οι σχολικές καθαρίστριες

Τις αλλαγές στην προκήρυξη, που εντάσσουν την λογική της «ανθρωποφαγίας» και το κυνήγι της μοριοδότησης, σε έναν ευαίσθητο χώρο, καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Σχολικών Καθαριστριών. Όπως ανέφερε το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Δήμητρα Ηλία, η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει στην μονιμοποίηση των σχολικών καθαριστριών, «διαφημίζει» προσλήψεις αφήνοντας παράλληλα σοβαρά εκτεθειμένα τα σχολεία.

«Με την μετατροπή των συμβάσεων από έργου σε ορισμένου χρόνου, η κυβέρνηση συνεχίζει το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς ομηρίας. Οι καθαρίστριες δεν επαρκούμε σε φυσιολογικές συνθήκες, πόσο σε συνθήκες πανδημίας», σημείωσε.

Παράλληλα, κάλεσε τις σχολικές καθαρίστριες να απευθυνθούν στο Εργατικό Κέντρο και την Επιτροπή Αγώνα για την συμπλήρωση των αιτήσεων αλλά και να αναλάβουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για μόνιμο και σταθερό προσωπικό στα σχολεία, για μέσα ατομικής προστασίας και καμία απόλυση.

Σχετικά άρθρα

Αιτήσεις για σχολικές καθαρίστριες

Ηπειρωτικός Αγών

Επιπλέον καθαρίστριες στο τέλος της σχολικής χρονιάς

Επιμένουν στην ανάγκη για περισσότερες καθαρίστριες