ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Υψηλές πληρότητες δεδομένων των συνθηκών

«Αντισώματα» στον κορωνοϊό εμφανίζουν οι δημοφιλείς θερινοί τουριστικοί προορισμοί της Ηπείρου, καθώς σημειώνουν υψηλές πληρότητες, δεδομένων πάντα των συνθηκών.

Αν και οι ξένοι που έφτασαν αεροπορικώς ήταν σε πολύ μικρότερα ποσοστά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, οι Έλληνες κατάφεραν να καλύψουν σε μεγάλο βαθμό τη διαθεσιμότητα σε κλίνες, τουλάχιστον για τον μήνα Αύγουστο.
Πάργα, Πρέβεζα και Σύβοτα είναι τα μέρη που προσέλκυσαν τους τουρίστες σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για τον κλάδο του τουρισμού που αγγίζει κατ’ επέκταση και άλλους τομείς της οικονομίας. Η καλή επιδημιολογική εικόνα της περιοχής και η τήρηση των μέτρων από το σύνολο σχεδόν των επαγγελματιών λειτούργησαν ως κίνητρο για την προσέλκυση τουριστών, στην πλειονότητά τους Ελλήνων, ενώ τον ρόλο της έπαιξε και η εύκολη πρόσβαση στην περιοχή, χωρίς να διακινδυνέψει κάποιος τον συνωστισμό σε λιμάνια και αεροδρόμια.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Στράτο Ιωάννου και ξενοδόχο στο επάγγελμα, η τουριστική κίνηση για τον μήνα που διανύουμε είναι πολύ καλύτερη από την -λόγω των συνθηκών- αναμενόμενη .
«Το 80% των τουριστών είναι Έλληνες και μέχρι στιγμής η κίνηση είναι σε καλά επίπεδα, τα οποία φυσικά δεν συγκρίνονται με αυτά του 2019. Ο Αύγουστος είναι ένας σημαντικός μήνας, καθώς παραδοσιακά το 35 με 50% του συνόλου των εσόδων προκύπτει από αυτόν. Ειδικά σε προορισμούς που η σεζόν είναι τρεις μήνες, πολλές φορές από τον Αύγουστο προκύπτει και το 60% του συνόλου των εσόδων και ως εκ τούτου είναι πολύ σπουδαίο αν θα “δουλέψει” καλά. Η παρτίδα δε σώζεται με έναν μήνα, αλλά αν ο Αύγουστος πάει καλά μπορεί να καλύψει κι έναν μήνα ακόμη», εξηγεί.

Ψηλά και στον κοινωνικό τουρισμό

Οι προορισμοί της Ηπείρου βρέθηκαν ψηλά και στις προτιμήσεις όσων έκαναν χρήση των επιταγών του κοινωνικού τουρισμού.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, από την 1η μέχρι τις 17 Αυγούστου ενεργοποιήθηκαν σχεδόν 46.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού σε τουριστικά καταλύματα και 7.500 επιταγές ακτοπλοϊκής μετακίνησης.
Η περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας βρίσκεται στην 5η θέση των προτιμήσεων με 2.796 επιταγές (6%), πίσω από τις Π.Ε. Χαλκιδικής, Θάσου, Εύβοιας και Πιερίας. Στη 18η θέση βρίσκεται η Π.Ε. Θεσπρωτίας με 667 (1%) επιταγές κοινωνικού τουρισμού.

Σχετικά άρθρα

Ρότα για την UNESCO έβαλε και η αρχαία Νικόπολη

Αναμονή και αγωνία για τους Ισραηλινούς που βρίσκονται στα Γιάννενα

Γεωργία Χαλάτση

«Στοίχημα που κερδήθηκε» η τουριστική ανάπτυξη