ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ομόφωνο «όχι» στα αιολικά από τον δήμο Μετσόβου

Σε μια αναμενόμενη απόφαση ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων στο όρος Περιστέρι κατέληξε το δημοτικό συμβούλιο Μετσόβου στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασή του –λόγω κορωνοϊού- το απόγευμα της Τετάρτης.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη και αναμένεται να μεταφερθεί και στο περιφερειακό συμβούλιο, που καλείται να γνωμοδοτήσει αύριο. «Η απόφαση καταδεικνύει την βούληση του δήμου και της τοπικής κοινωνίας για ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη κάθε μορφής ΑΠΕ, με την προϋπόθεση αυτές να μην αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία των βουνών μας και να μην αφαιρούν κάθε προοπτική ανάπτυξης των πολλών δραστηριοτήτων στην περιοχή μας», αναφέρει η απόφαση.
Έξω από το δημαρχείο βρέθηκαν ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων, ο Αθλητικός Όμιλος Μετσόβου, νέοι από τα χωριά της περιοχής και κάτοικοι, που εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους στους σχεδιασμούς εταιρειών. Το παρών στη συνεδρίαση έδωσε και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος είχε κληθεί να συμμετέχει, προκειμένου να ενημερώσει το σώμα για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και το θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης των αιολικών πάρκων.

Σχετικά άρθρα

Προβολή και τουριστικές υποδομές στο τραπέζι

Εκτός «Συμμαχίας Προόδου» έθεσε εαυτόν ο Σπ. Βασιλείου

Με μηνύματα ενότητας και συνεργασίας η ορκωμοσία