ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δημοπρατείται η μεταφορά δικτύων της ΔΕΥΑΙ για το έργο της Νιάρχου

Τη δημοπράτηση του έργου μεταφοράς δικτύων ΔΕΥΑ Ιωαννίνων για την κατασκευή της οδού Νιάρχου, προϋπολογισμού 2.129.032,26 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α., ενέκρινε στη σημερινή συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Ηπείρου.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της σύμφωνης γνώμης για τη διακήρυξη του έργου, που είχε εκφράσει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020». Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό σε πρόσφατη συνέντευξή του ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην εξέλιξη του έργου μέχρι τη μεταφορά του δικτύου, ο ανάδοχος μπορεί να εκτελεί εργασίες παράλληλα και στον κόμβο στο στρατόπεδο Βελισσαρίου, που θα απαιτήσει περίπου τρεις μήνες, και στο τμήμα από το πανεπιστήμιο έως την Πεδινή.
Με άλλη απόφαση, αναδείχθηκε η (σύμπραξη μελετητών «Αφραταίος Χαράλαμπος & Νικόλαος Γούναρης) προσωρινός ανάδοχος για την επείγουσα μελέτη αντιπλημμυρικών έργων χειμάρρου περιοχής Μπούση Άρτας, με αμοιβή 89.703,45 ευρώ συν ΦΠΑ.
Επίσης, κατακυρώθηκαν τα αποτελέσματα των διαγωνισμών για την αποκατάσταση κτιρίου Αναγνωστοπουλείου Σχολής- Α’ φάση (προϋπολογισμού 420.000 ευρώ) με ανάδοχο τη Γ. Ντάτσης και ΣΙΑ Ε.Ε., για την αποκατάσταση βατότητας τμήματος οδού Δημαριό– Κομπότι (400.000 ευρώ) με ανάδοχο τον Χρήστο Β. Αλυμάρα και για την άμεση αποκατάσταση συρματοκιβωτίων και προστασία βάθρων και πτερυγότοιχων γέφυρας στον Σαραντάπορο ποταμό (74.000 ευρώ) με ανάδοχο την Κ. Κωσταβασίλης & ΣΙΑ Ο.Ε.
Τέλος, εγκρίθηκε η δημοπράτηση του αντιπλημμυρικού έργου σε χείμαρρο στο Δ.Δ. Ν. Σινώπης (45.000 ευρώ) και της βελτίωσης παρακαμπτηρίων οδών σύνδεσης με επαρχιακό δίκτυο Π.Ε. Άρτας (88.000 ευρώ).

Σχετικά άρθρα

Αλλαγές στην κυκλοφορία οχημάτων επί της οδού Νιάρχου

Δεν το βάζουν κάτω για το έργο της Νιάρχου

Οδός Νιάρχου- Το βλέμμα στους ρυθμούς των εργασιών

Αποστόλης Τζελέτας