ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Όψιμο ενδιαφέρον» και «κροκοδείλια δάκρυα»

Όψιμο χαρακτηρίζει η δημοτική αρχή το ενδιαφέρον της «Ενότητας Πολιτών» για τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, με αφορμή την κριτική που της άσκησε για μη συμμετοχή στη διαβούλευση επί του νομοσχεδίου για το περιβάλλον, με βάση το οποίο αλλάζει το μοντέλο διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών.

Η δημοτική αρχή κάνει λόγο για «κροκοδείλια δάκρυα», λέγοντας πως η «Ενότητα Πολιτών» ήταν αυτή που συνηγόρησε ως δημοτική αρχή για την απουσία εκπροσώπησης του δήμου Ιωαννιτών από το διοικητικό συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης, που επί πέντε χρόνια δεν κατάφερε να υλοποιήσει την προγραμματική σύμβαση την είχε υπογράψει για την κοπή καλαμιών, και που δεν είχε καμία συνεργασία και επαφή με τη διοίκηση του Φορέα.
Σε ό,τι αφορά τη δική της στάση, η δημοτική αρχή σημειώνει ότι στέκεται με πολύ μεγάλη σοβαρότητα απέναντι σε κάθε εξέλιξη και την ενδιαφέρει η ουσία και όχι οι εντυπώσεις, καθώς δε λογοδοτεί σε κανένα κόμμα, ούτε δίνει εξετάσεις πολιτικής υποταγής. «Η σημερινή δημοτική αρχή δε στέκεται με κορώνες απέναντι στα δρώμενα. Επιλέγει την ουσία και ουσία είναι ότι η λίμνη μπορεί να προστατευθεί και να αναδειχθεί μόνο με την ουσιαστική συμμετοχή του δήμου και αυτό είναι κάτι που θα το διεκδικήσουμε με συνέπεια και επιμονή», καταλήγει η απάντηση.

Σχετικά άρθρα

Οι εκλογές του κέντρου και των παράκεντρων

Με σεβασμό στα πολυτιμότερα συλλογικά αγαθά μας

Ηπειρωτικός Αγών

«Δε ρητορεύουμε την αλλαγή, φέρνουμε την αλλαγή»