ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στήριξη με περισσότερα τετραγωνικά και λιγότερα τέλη

Δεύτερη δέσμη μέτρων για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, όπως και ενέργειες εξωστρέφειας της περιοχής μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, επεξεργάζονται ο δήμος Ιωαννιτών και οι υπηρεσίες του, αναγνωρίζοντας ότι η υγειονομική κρίση με την οποία είναι αντιμέτωπη η χώρα, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα όλων, όπως και στην οικονομική δραστηριότητα.

Στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας του υπουργείου Εσωτερικών και της ΚΕΔΕ οι δήμοι να προχωρήσουν σε αύξηση του εξωτερικού χώρου που παραχωρούν σε καταστήματα εστίασης για τραπεζοκαθίσματα, όπου είναι εφικτό, η δημοτική αρχή κάνει γνωστό ότι θα προχωρήσει στην παραχώρηση επιπλέον τετραγωνικών μέτρων κοινόχρηστου χώρου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.
Αυτό θα γίνει σε όλους τους χώρους όπου υπάρχει αυτή η δυνατότητα, χωρίς να παρεμποδίζεται η ελεύθερη κίνηση των πολιτών.
Για τις περιπτώσεις όπου δεν είναι η εφικτή η παραχώρηση περισσότερων τετραγωνικών, ο δήμος θα προχωρήσει στον καθορισμό συντελεστή μείωσης επί των υφιστάμενων τετραγωνικών μέτρων, ώστε να επέλθει αντίστοιχη μείωση των τελών για τις επιχειρήσεις αυτές.
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Βάββας θα έχει συνάντηση εντός της εβδομάδας με τη διοίκηση του Σωματείου Καφέ- Μπαρ Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων Ιωαννίνων, ώστε να συζητήσουν την «επόμενη μέρα» του κλάδου και τα περιθώρια άλλων πρωτοβουλιών στήριξης από τον δήμο.
Το «πράσινο φως» για την παραχώρηση επιπλέον χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος από το Σαββατοκύριακο, όταν έκανε γνωστό σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1 ότι ήδη είχε έρθει σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου για το θέμα. «Θα εξετάσουμε με την ΚΕΔΕ τη βέλτιστη λύση για να στηρίξουμε τους επαγγελματίες. Θα κάνουμε τα πάντα για να διευκολυνθεί ο επαγγελματικός κόσμος», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις για να μείνουν όρθιες οι ίδιες αλλά και οι θέσεις εργασίας».
Σε νέες του δηλώσεις στον ΣΚΑΪ σήμερα, προανήγγειλε τη νομοθέτηση ενός πακέτου διευκολύνσεων, προκειμένου να στηριχθεί ο χώρος της εστίασης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο στόχος μας από κοινού με την ΚΕΔΕ -ετοιμάζουμε την πρόταση προκειμένου να τη νομοθετήσουμε- είναι να υπάρχει δυνατότητα επέκτασης του κοινόχρηστου χώρου που χρησιμοποιούν αυτά τα καταστήματα, όπου αυτό είναι εφικτό, με στόχο να έχουν την ίδια δυναμικότητα που είχαν πριν την εφαρμογή των μέτρων», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως εξήγησε, οι επαγγελματίες που θα κάνουν χρήση αυτής της δυνατότητας δε θα επιβαρυνθούν με επιπλέον τέλη, ενώ για εκείνους που δεν είναι εφικτή η χρήση αυτού του πλεονεκτήματος θα υπάρξει μείωση τελών, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω.

Σχετικά άρθρα

Την Τρίτη στα Γιάννενα η Ολυμπιακή Φλόγα

Αναβολή στο παρά πέντε για τις εκλογές στον ΑΣΔΣΑ Ηπείρου

Βάρος στην ενημέρωση για την τήρηση των υποχρεώσεων