ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Νέοι κανόνες για την προσέλευση στα οδοντιατρεία

Οδηγίες για την προσέλευση στα οδοντιατρεία, τα οποία από σήμερα εξυπηρετούν και τακτικά περιστατικά, επανερχόμενα σταδιακά στην κανονική λειτουργία τους, δίνει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων.

Αν και αρκετά χρόνια τώρα, τα σύγχρονα πρωτόκολλα κλινικής άσκησης της οδοντιατρικής, περιλαμβάνουν την απολύμανση επιφανειών και την αποστείρωση των εργαλείων σε ειδικούς κλιβάνους, ενώ για συγκεκριμένες χειρουργικές πράξεις χρησιμοποιούνται μέσα αυξημένης προστασίας, όπως ειδικές ποδιές, σκουφάκια, προσωπίδες, ειδικές μάσκες κ.ο.κ., η αλλαγή που επέρχεται από σήμερα στην καθημερινή οδοντιατρική θεραπεία, είναι η χρήση των μέσων αυξημένης προστασίας σε μεγαλύτερο φάσμα οδοντιατρικών επεμβάσεων. Έτσι, και όσοι επισκέπτονται τον οδοντίατρο, θα πρέπει να αλλάξουν ορισμένες συνήθειες, με σκοπό την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση τους.
Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων καλεί, λοιπόν, να τηρούνται οι παρακάτω οδηγίες:
– Τηλεφωνήστε για να ορίσετε το ραντεβού σας, πριν προσέλθετε στο οδοντιατρείο. Ο οδοντίατρος θα σας ζητήσει πληροφορίες του ιατρικού και οδοντιατρικού σας ιστορικού, προκειμένου να ορίσει την ημέρα του ραντεβού σας και τη χρονική του διάρκεια. Να είστε ακριβείς στις πληροφορίες που θα δίνετε.
– Προσέρχεστε μόνοι ή σε ιδιαίτερη ανάγκη με έναν μόνο συνοδό, προς αποφυγή συγχρωτισμού.
– Προσέρχεστε στην ακριβή ώρα του ραντεβού σας, όχι νωρίτερα. Ο οδοντίατρος θα χρειάζεται πλέον περισσότερο χρόνο, από το ένα ραντεβού στο άλλο, για να απολυμάνει σχολαστικά τον χώρο της οδοντιατρικής μονάδας.
– Φοράτε ατομική μάσκα προστασίας καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμονής σας.
– Καθαρίζετε σχολαστικά τα χέρια σας με σαπούνι ή αντισηπτικό χεριών.
– Απορρίπτετε τα μέσα ατομικής προστασίας σας, όταν εισέρχεστε στο χώρο της οδοντιατρικής μονάδας σας για να ξεκινήσει η θεραπεία.

Σχετικά άρθρα

Άρση των αδικιών ζητούν οι οδοντίατροι

Τη δυνατότητα συνταγογράφησης σε ανασφάλιστους διεκδικούν οι οδοντίατροι

Δε θα ζητούν rapid test οι οδοντίατροι της Ηπείρου