ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Παράταση διαβούλευσης για το Πάρκο Πυρσινέλλα

Μέσω τηλεδιάσκεψης και μετά από πρόσκληση του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιώργου Αρλέτου συνεδρίασε σήμερα η ομάδα έργου για την ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα.

Η ομάδα διαπιστώνει ότι το ενδιαφέρον συμμετοχής στη δημόσια διαβούλευση τόσο από φορείς όσο και από πολίτες είναι μεγάλο, όπως αποτυπώνεται στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου.
Μάλιστα, σύμφωνα με δελτίο τύπου του δήμου Ιωαννιτών, η συμμετοχή και το ενδιαφέρον που καταγράφονται, «καταδεικνύουν την ανάγκη να προχωρήσουν με όσο το δυνατό πιο γρήγορους ρυθμούς οι ενέργειες εκείνες που θα δώσουν και πάλι ζωή στο Πάρκο».
Προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα για την υποβολή κι άλλων προτάσεων και σκέψεων, η Ομάδα Έργου αποφάσισε να δοθεί ολιγοήμερη παράταση στη δημόσια διαβούλευση. Έτσι, όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις απόψεις τους είτε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (http://www.diavouleusi.eu/diabouleyseis/pirsinela/ ) είτε στο γραφείο του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου μέχρι την Παρασκευή 15 Μαΐου.

«Δεν είναι επαρκής», λέει η «Ενότητα Πολιτών

Για δικαίωση των απόψεών της κάνει λόγο η «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα», καθώς είχε από την πρώτη στιγμή κάνει λόγο για πολύ στενά χρονικά περιθώρια, ενώ είχε εκφράσει και την αντίθεσή της στην επιλογή του χρόνου που επέλεξε η δημοτική αρχή να θέσει σε διαβούλευση την αξιοποίηση του Πάρκου Πυρσινέλλα.
«Μπορεί να της πήρε λίγο χρόνο, αλλά τελικά κατάλαβε ότι μια παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαία», σημειώνει σε ανακοίνωσή της, ωστόσο εκφράζει την άποψη ότι η μικρή παράταση που δόθηκε, δεν είναι και πάλι επαρκής για την κατάθεση σημαντικού αριθμού τεκμηριωμένων προτάσεων τόσο από φορείς όσο και από πολίτες.

Σχετικά άρθρα

Ένα νέο Πάρκο Πυρσινέλλα στα τέλη του 2024

Θα προλάβει και τη σύμβαση για το Πάρκο Πυρσινέλλα

Συμβασιοποίηση για τις «έξυπνες εφαρμογές» του Πάρκου Πυρσινέλλα