ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σε διαδικασία αποσωλήνωσης ο 72χρονος από την Άρτα, πέντε οι νοσηλευόμενοι στη Μονάδα Λοιμωδών

Στη διαδικασία αποσωλήνωσης είναι ο 72χρονος από την Άρτα, ο οποίος τραχειοστομήθηκε, καθώς η βελτίωσή του παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες συνεχόμενη βελτίωση.

Ο ηλικιωμένος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, όπου επίσης νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση ο οδηγός βουνού από τα Γιάννενα και ένας 75χρονος από την Κέρκυρα.
Ένα επιπλέον άτομο νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών του ΠΓΝΙ, καθώς το απόγευμα της Παρασκευής έγινε εισαγωγή της συζύγου του κρούσματος από την Πρέβεζα, που είχε διακομιστεί την Πέμπτη για νοσηλεία. Η κατάσταση και των δύο είναι σταθερή, όπως σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση του γιατρού από το Νοσοκομείο Πρέβεζας, της 45χρονης από την Πρέβεζα που διακομίστηκε από το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», και του 62χρονου από την Κέρκυρα.
Τα άλλα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων ημερών, τρία στην Άρτα και ένα στην Πρέβεζα, βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή. Από τα 34 δείγματα που στάλθηκαν χθες από το Νοσοκομείο Άρτας τα 32 είναι αρνητικά και αναμένονται αποτελέσματα για άλλα δύο, ενώ σήμερα στάλθηκαν 23 νέα δείγματα για εξέταση.
Τέλος, στο camping του Δρεπάνου φιλοξενούνται 20 άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες προέλευσης. Υπάρχει σημαντική πρόοδος στη συνεργασία με την Γαλλική Πρεσβεία, ώστε όσοι από αυτούς είναι Γάλλοι υπήκοοι να επαναπατρισθούν σύντομα. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους.