ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Και κατ’ οίκον διανομή από κρεοπωλεία

Αύξηση παρουσίασε τις προηγούμενες ημέρες η κίνηση στα παραδοσιακά κρεοπωλεία της περιοχής, υπό τον φόβο των καταναλωτών για αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων, με τους ιδιοκτήτες να βρίσκονται μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα, που περιλαμβάνει φυσικά μέτρα προστασίας, αλλά και παράδοση των προϊόντων τους κατ’ οίκον.

Όπως έχει γίνει πλέον κατανοητό από όλους, το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό, γιατί, μεταξύ άλλων, δε θα περιλαμβάνει τον παραδοσιακό τρόπο εορτασμού και το σούβλισμα του οβελία.Βέβαια, ούτε φέτος θα λείψει το εορταστικό τραπέζι, έστω και σε πιο στενό κύκλο, με την αγορά να έχει εξασφαλισμένη επάρκεια σε όλα τα προϊόντα.

Ωστόσο, αυτό που ζητούν οι κρεοπώλες είναι να υπάρξει ένας έγκαιρος προγραμματισμός και να γίνουν οι παραγγελίες όσο το δυνατόν νωρίτερα,προκειμένου να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και προπάντων, με ασφάλεια.

Ο κλάδος διαβεβαιώνει πως δεν πρόκειται τα καταστήματα να αναστείλουν την λειτουργίας τους, καθώς αποτελούν κρίκο της εφοδιαστικής αλυσίδας και έτσι χρειάζεται μόνο ψυχραιμία και οργάνωση.

Μάλιστα, τα κρεοπωλεία έχουν προσαρμοστεί στα δεδομένα των καιρών και έχουν ξεκινήσει την κατ’οίκον διανομή των προϊόντων, συμβάλλοντας στον περιορισμό των μετακινήσεων των καταναλωτών, ειδικά των ηλικιωμένων και όσων ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Κρεοπωλών Ιωαννίνων Γρηγόρη Κονταξή, αυτό είναι κάτι που μπορεί και πρέπει να γίνει, προκειμένου να περιοριστούν οι μετακινήσεις των καταναλωτών, αλλά και να μειωθεί η προσέλευση στα κρεοπωλεία, όπου επίσης τηρούνται μέτρα προστασίας, όπως σε όλα τα καταστήματα που παραμένουν σε λειτουργία.

Παράλληλα, οι κρεοπώλες δεσμεύονται ότι θα σταθούν στο πλευρό των παραγωγών της περιοχής, οι οποίοι έχουν πληγεί,λόγω της μείωσης της ζήτησης εντός και εκτός συνόρων.