ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δριμύ κατηγορώ από την ΕΙΝΗ

Ένα δριμύ κατηγορώ κατά του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Γιώργου Φλούδα και του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων αποτελεί η δεύτερη μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα παρέμ-βαση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου για το θέμα του κορωνοϊού.

Αιτίες αποτέλεσαν η συνέντευξη του κ. Φλούδα σε εκπομπή του Alpha, στην οποία παρουσίασε μια μάλλον εξιδανι-κευμένη εικόνα για την κατάσταση στο νοσοκομείο, αλλά κυρίως η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου με την οποία ζητούσε να σταματήσουν οι κραυγές πανικού. Η ΕΙΝΗ κάνει λόγο για επιχείρηση φίμωσης κάθε φωνής αλήθειας για την πραγματική κατάσταση μέσα στα δημόσια νοσοκομεία και μνημείο παρέμβασης στην ελευθερία έκφρασης, βλέποντας, μάλιστα, κομματικές σκοπιμότητες. «Και η ηγεσία του ΙΣΙ και η πλειοψηφία του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΠΓΝΙ είναι στελέχη της ΝΔ και φαίνεται πως αλληλοσυμπληρώνονται στην προσπάθεια να μπει σε καραντίνα η αλήθεια για να κυκλοφορεί ελεύθερη η κυβερνητική ανευθυνότητα και να παρουσιάζεται μια εικονική πραγματικότητα για το ΠΓΝΙ και τα νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ, που μετρούν 65 υγειονομικούς σε καραντίνα σε Γιάννενα, Άρτα και Πρέβεζα», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Επίσης, καταγγέλλει ότι αποσιωπούν το ότι 600 μόνο εργαζόμενοι στο ΠΓΝΙ εκπαιδεύτηκαν στη χρήση της στολής προστασίας με μία και μοναδική στολή και για το ότι ζητείται καθημερινή καταμέτρηση όλου του υγειονομικού υλικού σε κάθε κλινική καθημερινά για να ελέγχεται η ροή του με το σταγονόμετρο, ενώ αναφέρεται και σε προσπάθεια συγκάλυψης πολλών περιστατικών λανθασμένης διαχείρισης ύποπτων κρουσμάτων, καθώς και σε μια σειρά από γενικότερα ζητήματα που έχουν αναδειχθεί στον χώρο της δημόσιας υγείας την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η EINH εκφράζει την ανησυχία της για την έλλειψη προσωπικού και μέσων προστασίας στα νοσοκομεία της Ηπείρου, σημειώνοντας πως κανένας σχεδιασμός δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς την ύπαρξη του προσωπικού και των υλικών μέσων στα νοσοκομεία, χωρίς επαρκή στελέχωση στα ΤΕΠ, στα ειδικά τμήματα λοιμωδών και στις ΜΕΘ, ενώ στηλιτεύει και το ότι δε γίνονται έλεγχοι σε όλο το υγειονομικό προσωπικό, ακόμη και σε αυτό που έρχεται σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Σχετικά άρθρα

ΕΙΝΗ – Το νόμιμο φακελάκι δε θα περάσει

Μετακινήσεις γιατρών χωρίς τελειωμό

Αναβρασμός στον χώρο της υγείας