ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Άρτα, επτά συνολικά στην Ήπειρο

Δύο νέα θετικά περιστατικά ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό διαπιστώθηκαν από τα ληφθέντα δείγματα των προηγούμενων ημερών στο Νοσοκομείο Άρτας, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων στην Ήπειρο σε επτά.

Άμεσα ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και τα δύο άτομα, μία 64χρονη και ο 42χρονος γιός της από τους Κωστακιούς, οι οποίοι δε σχετίζονται με τον 72χρονο που ήταν το πρώτο κρούσμα στην περιοχή της Άρτας, παραμένουν σε αυστηρή καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται, ενώ η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της περιφερειακής ενότητας Άρτας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών τους.
Στο μεταξύ, στην ειδική καρδιολογική μονάδα ΜΕΚΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, η οποία έχει δημιουργηθεί μόνο για την παρακολούθηση υπόπτων κρουσμάτων από τον κορωνοϊό, εισήχθη σήμερα περιστατικό το οποίο νοσηλεύονταν ως ύποπτο σε απομόνωση στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας. Το αποτέλεσμα του τεστ για το αν είναι θετικό στον κορωνοϊό αναμένεται εντός της ημέρας.
Στο Νοσοκομείο Πρέβεζας νοσηλεύονται σε απομόνωση δύο ακόμη ύποπτα κρούσματα. Ένα εξ αυτών είχε εισαχθεί προ ημερών και το αποτέλεσμα του σχετικού δείγματος αναμένεται εντός της ημέρας και ένα νέο ύποπτο κρούσμα, του οποίου λήφθηκε δείγμα και αναμένεται αποτέλεσμα.
Σε ό,τι αφορά τα ήδη διαγνωσμένα με κορωνοϊό άτομα, ο 72χρονος από την Άρτα και ο οδηγός βουνού εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του ΠΓΝΙ διασωληνωμένοι, σε σταθερά βελτιωμένη κατάσταση, ο γιατρός του νοσοκομείου Πρέβεζας νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών, ενώ σε καραντίνα στο σπίτι της παραμένει η γιατρός του ΠΓΝΙ.
Από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, από τις 5 Μαρτίου έως σήμερα, έχουν ληφθεί 164 δείγματα, εκ των οποίων τέσσερα ήταν θετικά. Όλα τα υπόλοιπα δείγματα είναι αρνητικά.
Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα και των εννέα δείγματων, τα οποία ελήφθησαν την Παρασκευή στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», όπως και τα δείγματα όλων των προηγουμένων ημερών. Δεν εκκρεμούν δείγματα προς διερεύνηση.
Αρνητικά ήταν και όλα τα υπόλοιπα δείγματα (πλην των δύο θετικών) στο Νοσοκομείο Άρτας, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και κοινωνικές επαφές του 72χρονου που νοσηλεύεται διασωληνωμένος, καθώς και επαφές του ιδίου με υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου. Οι υπόλοιπες επαφές του θετικού κρούσματος του ηλικιωμένου παραμένουν σε περιορισμό στην οικία τους και παρακολουθούνται.
Στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, ένα δείγμα νοσηλευόμενου υπόπτου κρούσματος επέστρεψε αρνητικό και σήμερα λήφθηκαν και στάλθηκαν και δείγματα δύο υπόπτων κρουσμάτων, τα οποία δε χρήζουν νοσηλείας και τα οποία βρίσκονται εδώ και ημέρες σε κατ’ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.
Τέλος, στο Νοσοκομείο Φιλιατών δεν έχει απαιτηθεί η λήψη κάποιου νέου δείγματος προς διερεύνηση, ενώ δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο θετικό κρούσμα από τα δείγματα τα οποία έχουν ληφθεί έως τώρα.