ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Έκτακτα μέτρα από το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Έκτακτα μέτρα λαμβάνει και το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων λόγω του κορωνοϊού. Με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου, αναστέλλονται όλες οι εισερχόμενες κινητικότητες προσωπικού και φοιτητών, οι μετακινήσεις όλων των μελών ΔΕΠ σε πληγείσες από τον κορωνοϊό περιοχές του εξωτερικού, οι επισκέψεις των σχολικών μονάδων στο πανεπιστήμιο, καθώς επίσης οι εκπαιδευτικές εκδρομές των φοιτητών και όλες οι προγραμματισμένες δραστηριότητες (σεμινάρια, ημερίδες, συμπόσια κ.λπ.), μέχρι νεωτέρας.

Επίσης, προτείνεται στους δικαιούχους του προγράμματος Erasmus+ (μέλη ΔΕΠ, φοιτητές, προσωπικό), οι οποίοι αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν τη μετακίνηση, μετά την επιστροφή τους να παραμείνουν για 14 ημέρες στην οικία τους, κάνοντας χρήση υποχρεωτικά αναρρωτικής ή κανονικής άδειας. Για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Ιδρύματος, συνιστάται να βρίσκονται σε επικοινωνία με την αντίστοιχη υπηρεσία που ανήκουν, ώστε να διεκπεραιώνουν τις υπηρεσιακές τους υποχρεώσεις από την οικία τους.

Στους δικαιούχους του προγράμματος Erasmus+, που δεν επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τη μετακίνησή τους ή βρίσκονται ήδη σε κινητικότητα και επιθυμούν να τη διακόψουν, προτείνεται να κάνουν χρήση της ρήτρας ανωτέρας βίας για την αποζημίωσή τους από το ΙΚΥ, εφόσον καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και εφόσον υπάρχει η έγκριση του ΙΚΥ.

Συνιστάται σε όσους δεν ακυρώσουν τις προγραμματισμένες μετακινήσεις τους, αλλά και σε ολόκληρη την ακαδημαϊκή κοινότητα να παρακολουθούν τις επίσημες οδηγίες του ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της επιδημίας, καθώς και τις σχετικές ενημερώσεις στον ιστότοπο του πανεπιστημίου Ιωαννίνων.Ακόμη, συστήνεται να αποφεύγεται ο συνωστισμός και οι συνεργασίες να πραγματοποιούνται με άλλο τρόπο (τηλεφωνική επικοινωνία, e-mail κ.λπ.), εφόσον είναι εφικτό.

Αναβολή για το Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων, η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» ανακοίνωσε ότι αναβάλλεταιη κεντρική δράση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη Μεγάλη του Γένους Σχολή στην Κωνσταντινούπολη από 2-6 Μαΐου 2020. Αναφορικά με την περιφερειακή δράση των αποφοίτων του Δ.Θ.Π. «Το Μικρό Θερινό», η οποία προγραμματίζεται για τις 10-13 Ιουλίου στο Μπούρτζι της Σκιάθου, θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις το προσεχές διάστημα.

Σχετικά άρθρα

Φυσικό Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – «Ατυχής και επιζήμια» κάθε αναφορά περί κινδύνου κλεισίματος

Άννα Μπατιστάτου – Συστηματική προσπάθεια βελτίωσης των φοιτητικών κατοικιών

«Πρώτη» για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία