ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με καταγγελίες ξημέρωσε η επόμενη μέρα

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι αναφορές του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ περί «συνδικαλιστικού μηχανισμού των εργαζομένων» και «εργατοπατερισμό», που αντιδρά στη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών, κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τα αίτια ακύρωσης διαγωνισμών.

Αν και επιχειρήθηκε να δοθεί ακαριαία απάντηση από την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Τίνα Ζέκα, αυτό δε συνέβη, καθώς ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου τόνισε πως δεν είναι δυνατόν ο καθένας να σχολιάζει ό,τι ακούγεται, και αν η κ. Ζέκα ήθελε να τοποθετηθεί, θα έπρεπε να είχε ζητήσει τον λόγο από την αρχή της διαδικασίας.
Με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ χαρακτηρίζει εφεύρεση τον ισχυρισμό του προέδρου, καθώς δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει προκαταβολικά τι θα πει ο δήμαρχος. Επί της ουσίας, χαρακτηρίζει προσβλητικούς για το σύνολο των εργαζομένων τους χαρακτηρισμούς του δημάρχου, στον οποίο αποδίδει «γνήσια έχθρα για τους εργαζόμενους και τα συνδικαλιστικά τους όργανα». «Η δημοτική αρχή δείχνει αυταρχισμό γιατί φοβάται αυτά που έχουν να πουν οι εργαζόμενοι. Μιλά για αναδιαρθρώσεις χωρίς προσλήψεις μονίμου προσωπικού, προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο για να δημιουργήσει προσχήματα για περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση.
Στο πρόσωπο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Παπαγεωργίου στρέφει τα πυρά της η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», καταγγέλλοντάς τον για αντιδημοκρατική συμπεριφορά.
Η ανακοίνωση αφορά κατά κύριο λόγο το ότι ο κ. Παπαγεωργίου δεν επέτρεψε στον επικεφαλής της παράταξης Θ. Μπέγκα να τοποθετηθεί σε σχέση με τις αναφορές Ελισάφ στην προ ημερησίας διάταξης συζήτησης, όταν πήρε τον λόγο στο 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης.
«Εφαρμόζοντας τη λογική της “δημοκρατίας της διαδικασίας και όχι της ουσίας” δεν έδωσε τον λόγο στην πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Τίνα Ζέκα, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης διέκοπτε συνεχώς τον επικεφαλής της παράταξης Θωμά Μπέγκα, την ώρα που τοποθετούνταν στα θέματα που συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο. Η στάση του αυτή, δυστυχώς, τείνει να γίνει συνήθεια απέναντι στο πρόσωπο του κ. Μπέγκα. Τέτοιες συμπεριφορές δεν τιμούν ούτε τον ίδιο προσωπικά, ούτε τον θεσμό που κλήθηκε να υπηρετήσει», αναφέρεται στην καταγγελία.