ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Σαρώνει» τα σχολεία η εποχική γρίπη

Σε πλήρη έξαρση βρίσκεται ο ιός της εποχικής γρίπης, «σαρώνοντας» τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με μεγάλο αριθμό μαθητών να απουσιάζει.

Μάλιστα, για τον λόγο αυτό, το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο που απέστειλε προς τις σχολικές μονάδες, αποφάσισε ότι οι απουσίες των μαθητών έως πέντε ημέρες, που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης, θα καταχωρούνται αλλά δε θα προσμετρώνται.

Η απόφαση αυτή, σημειώνεται στην εγκύκλιο, «εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας».

Μετά από σχολεία της Μακεδονίας, ωστόσο, τη διακοπή σε εννέα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία αποφάσισε ο δήμος Πρέβεζας, σε συνεργασία με τις αρχές τις εκπαίδευσης, καθώς απουσιάζει μεγάλο ποσοστό μαθητών.Η διακοπή των μαθημάτων ισχύει έως και 31 Ιανουαρίου και τα σχολεία που περιλαμβάνονται στην απόφαση είναι το 9ο νηπιαγωγείο Πρέβεζας, τα νηπιαγωγεία Καναλίου, Ν.Σινώπης, Ν. Σαμψούντας, Λούρου και Ν. Ωρωπού, καθώς και τα δημοτικά σχολεία Ν. Σινώπης, Λούρου και Ν. Ωρωπού.

Στην Άρτα, ο δήμος αποφάσισε την τοποθέτηση αντισηπτικών τζελ στα σχολεία για την προστασία των μαθητών από τον ιό της γρίπης.Η πρωτοβουλία αυτή του δήμου έχει στόχο τον περιορισμό της μετάδοσης λοιμώξεων εντός των σχολικών χώρων, αλλά και την ευρύτερη αναβάθμιση των συνθηκών υγιεινής στα σχολεία. Η προμήθεια των αντισηπτικών θα πραγματοποιηθεί, με δαπάνη του δήμου Αρταίων, από τους διευθυντές των σχολείων από τα καταστήματα που συνεργάζεται το κάθε σχολείο.

Η τοποθέτηση των αντισηπτικών θα πραγματοποιείται σε ευκρινή σημεία σε κάθε σχολική αίθουσα, προκειμένου να συμβάλλουν στην προστασία των μαθητών, αλλά και στην προληπτική αντιμετώπιση της γρίπης.«Σε μια περίοδο όπου οι ιώσεις και ιδιαίτερα η εποχική γρίπη βρίσκονται σε έξαρση, ενισχύουμε τα μέτρα πρόληψης, για να προστατέψουμε τα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία του δήμου μας. Η χρήση κατάλληλων αντισηπτικών διαλυμάτων έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να αποτρέψει τη μετάδοση λοιμώξεων, σε συνδυασμό με τη σωστή καθαριότητα των χώρων, αλλά και την τήρηση των μέτρων ατομικής προφύλαξης που συστήνουν οι αρμόδιες αρχές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Σχετικά άρθρα

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα αναβάθμισης των σχολικών μονάδων

Δεν επιφέρουν αλλαγές οι εκλογές

Από τα σχολεία ξεκινούν οι προσεισμικοί έλεγχοι