ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Τ. Καλογιάννη: «Βαφτίζουν ιδιώτη τον κάθε εργολάβο»

Με μία ευθεία επίθεση κατά της δημοτικής αρχής συνδυάστηκε η εκδήλωση της παράταξης «Ιωάννινα_2023» για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, το βράδυ της Τετάρτης σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου.

«Δράστης» η επικεφαλής της παράταξης Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία δεν περιορίστηκε στις τυπικές ευχές, αλλά επέλεξε να απευθύνει στα μέλη της παράταξης μια ομιλία με άκρως πολιτικό περιεχόμενο, με αποδέκτες όχι μόνο τους ίδιους, αλλά και τη δημοτική αρχή, όπως και τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας.
«Σήμερα, τον δήμο μας τον διοικεί μία σύμπραξη παρατάξεων και διαφόρων συμπληρωμάτων χωρίς να έχει καταθέσει τι τις συνδέει. Ποιές οι αρχές τους, ποιό το πρόγραμμά τους, ποιά η κοινή τους κατεύθυνση; Αναρωτιέται, κάθε καλόπιστος παρατηρητής, ότι εάν ήταν τέτοιας έκτασης και πληρότητας η ταύτισή τους, ποιός ο λόγος της προεκλογικής διαφοροποίησής τους;», ανέφερε αρχικά η κ. Καλογιάννη, χαρακτηρίζοντας προσχηματική την πρόταση του δημάρχου για σύμπραξη με την παράταξη «Ιωάννινα_2023», «χωρίς καμία σύγκλιση σε προγραμματικές θέσεις και κοινή στρατηγική αντιμετώπισης των θεμάτων, αφού δεν αποσκοπούσε σε τίποτε διαφορετικό από την de facto αριθμητική υποστήριξή μας στις διάφορες πρωτοβουλίες του», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
Η ομιλία της συνεχίστηκε με σκληρή κριτική για τα έργα και τις ημέρες της δημοτικής αρχής, με την επικεφαλής της παράταξης να αναφέρει ότι 234 ημέρες μετά την εκλογική νίκη της παράταξης του δημάρχου και 143 ημέρες μετά την ανάληψη της διοίκησης του δήμου από τη σύμπραξη, διαιωνίζονται για τον δήμο οι ίδιες παθογένειες που τον κρατούν στο τέλμα και στην απροσδιόριστη προοπτική για πολλά χρόνια.
«Εμάς, αυτό δε μας αποθαρρύνει να εργαζόμαστε στο δημοτικό συμβούλιο, από τη θέση της ελάσσονος αντιπολίτευσης, για την πρόοδο του δήμου. Δίνουμε τον αγώνα μας έναντι της αναποτελεσματικότητας της διοίκησης και υπέρ του δημοσίου συμφέροντος ορθολογικά και τεκμηριωμένα. Οι θετικοί μας ψήφοι δεν είναι ψήφοι εμπιστοσύνης στη σύμπραξη, αλλά ψήφοι υποστήριξης έργων και προθέσεων», συνέχισε, αιτιολογώντας και την επιλογή της παράταξης να στηρίξει εισηγήσεις της δημοτικής αρχής, προσθέτοντας, όμως: «Ο δήμος μας χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση σε πολλούς τομείς. Μεσοβραχυπρόθεσμο σχεδιασμό δεκαπενταετίας, σκληρή και εντατική δουλειά και εμπιστοσύνη σε όλους τους κοινωνικούς και οικονομικούς παράγοντες. Με τη χρήση τακτικισμών, κανείς δεν κερδίζει τίποτε. Μοναδικός χαμένος ο δήμος και οι συμπολίτες».

Περί ιδιωτών

Ένα σημαντικό κομμάτι της ομιλίας της αφιέρωσε η κ. Καλογιάννη στην εμπλοκή ιδιωτών σε έργα και υπηρεσίες του δήμου, προφανώς και με αφορμή το μείζον θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων, αποσαφηνίζοντας πως πιστεύει ακράδαντα στη καθοριστική συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα στην παραγωγή ωφέλιμου έργου για τον πολίτη, για να συμπληρώσει πως, όμως, αυτοί που απευθύνονται σήμερα στους πολίτες μπερδεύουν επιτηδευμένα τις έννοιες. «Δηλαδή, βαφτίζουν ιδιώτη τον κάθε εργολάβο», υπογράμμισε και συνέχισε, λέγοντας: «Ιδιώτης για μας είναι η οργανωμένη επιχείρηση, που θα πείσει και θα εγγυηθεί ότι έχει οργανωμένο και τεκμηριωμένο σχέδιο και ικανή επιχειρησιακή δομή να αξιοποιήσει το ακίνητο της οδού Δομπόλη, να αξιοποιήσει το Γιαννιώτικο Σαλόνι με τη συνένωση του στρατοπέδου Βελισσαρίου, να αναλάβει σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΙ τη βελτιστοποίηση της ανόρυξης και διανομής του πόσιμου νερού του δήμου με στόχο τη μείωση της τιμής του νερού, να βελτιστοποιήσει τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, να αναπτύξει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της λιμναίας και περιαστικής συγκοινωνίας, να αναπτύξει δίκτυο συγκοινωνίας σε σταθερή τροχιά συνδέοντας τους βασικούς κοινωνικούς και οικονομικούς κόμβους, να αναλάβει τη δημιουργία νέων δικαστικών φυλακών στην περιοχή του πρώην δήμου Μπιζανίου, ταυτόχρονα με την κατασκευή νέων φοιτητικών κατοικιών στο Σταυράκι, να αξιοποιήσει τα εγκαταλελειμμένα κτίρια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, σε συνεργασία μαζί του».
Κλείνοντας την ομιλία της, κάλεσε τα μέλη της παράταξης σε συνεχή εγρήγορση και συμμετοχή στις διαδικασίες της, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και μια αναφορά με προβολή στο μέλλον, λέγοντας: «Τίποτε, σήμερα, δεν είναι θέσφατο, αξιωματικά αυταπόδεικτο και στατικά εδραιωμένο. Όλα είναι δυναμικά εξελίξιμα. Εμείς, θα δηλώνουμε τεκμηριωμένα τη θέση μας, για την επόμενη μέρα. Την πορεία μας θα την καθορίσει η τακτική και ειλικρινής επικοινωνία μεταξύ μας, η αλληλεγγύη και η έντιμη πολιτική μας δραστηριότητα».
Στο περιθώριο της εκδήλωσης έγινε γνωστό στα μέλη ότι έχει αναρτηθεί ο κανονισμός λειτουργίας της παράταξης στην ιστοσελίδα της, και τονίστηκε ότι η αποδοχή του είναι προϋπόθεση για την εγγραφή κάθε πολίτη στο μητρώο μελών, το οποίο θα ενημερώνεται ηλεκτρονικά σε σχετική εφαρμογή που ενεργοποιείται μέσω της ιστοσελίδας της παράταξης.

Οι χαιρετισμοί και η τυχερή

Χαιρετισμούς μέσω επιστολών απηύθυναν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κώστας Τασούλας και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλογιάννης, Μαρία Κεφάλα και Γιώργος Αμυράς, ενώ χαιρετισμό έκανε και ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Τζαρούχης, ο οποίος βρέθηκε στην εκδήλωση.
Τυχερή της βραδιάς ήταν η τοπική σύμβουλος Ιωαννίνων Κωνσταντίνα Στ. Μάντζιου, η οποία πήρε ως δώρο δύο βιβλία. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα, το οποίο ανέλαβαν η υποψήφια δημοτική σύμβουλος της παράταξής Δήμητρα Ηγουμενίδου και ο Νίκος Παπαδιώτης, τους οποίους η παράταξη «Ιωάννινα_2023» ευχαριστεί για την καλλιτεχνική συνεισφορά τους.

Σχετικά άρθρα

Τ. Καλογιάννη: Εκτίμηση για τους κ.κ. Νάτση, Πατσούρα και Παπαχρήστο

Κάλεσμα συμμετοχής και αγώνα για τον δήμο του 2030

Με δεσμεύσεις για άρση των ανισοτήτων