ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μια εκκλησία σε… νταλίκες

Στην τελική ευθεία θα μπουν σύντομα οι εργασίες για την ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Παϊσίου και των παρεκκλησίων του Αγίου Αποστόλου Θωμά και της Αγίας Τριάδος, στην περιοχή της Κιάφας, με τα θυρανοίξια να προγραμματίζονται για την άνοιξη.

Τμήματα του ναού, που κατασκευάστηκαν στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησαν να μεταφέρονται με νταλίκες στα Γιάννενα, όπου θα γίνει η συναρμολόγησή τους πάνω στην πλάκα, που κατασκευάστηκε παράλληλα το προηγούμενο διάστημα.
«Θα είναι ένα ωραίο θέαμα να βλέπει κάποιος μία μεγάλη εκκλησία 300 τ.μ. πάνω σε νταλίκες», είχε αναφέρει ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, στα τέλη Σεπτεμβρίου, κατά την παράδοση των κλειδιών του αυτοκινήτου, που είχε κληρωθεί στο πλαίσιο λαχειοφόρου αγοράς για τη συγκέντρωση του ποσού που απαιτεί η κατασκευή του ναού.
«Καλά τελειώματα, να έχουμε όλοι την ευχή του», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος ανήρτησε και τη φωτογραφία με τμήμα του ναού, φορτωμένο σε νταλίκα της εταιρίας ΙΝΤΡΑΚΑΤ, που έχει αναλάβει την ανέγερση της εκκλησίας.

Σχετικά άρθρα

Δεν έβαλε το χέρι του ο Άγιος Παΐσιος

Ηπειρωτικός Αγών

Καβγάς εις διπλούν για έναν «ιερό» δρόμο

Στις 12 Ιουλίου τα θυρανοίξια στον Ι.Ν. Αγίου Παϊσίου