ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Κλείδωσε» στο Χανόπουλο η νέα δομή προσφύγων

Προ τετελεσμένων βρέθηκε ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης στη σύσκεψη για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα όρια του δήμου του, καθώς του παρουσιάστηκε εναλλακτική πρόταση μετά την απόρριψη της θέσης στον Αμμότοπο.

Τα αρμόδια υπουργεία έχουν συμφωνήσει για τη μίσθωση ιδιωτικής έκτασης 60 στρεμμάτων στο Χανόπουλο, στην οποία θα φιλοξενηθούν 1500 περίπου άνθρωποι.
Ο κ. Τσιρογιάννης εμφανίστηκε αρνητικός και σε αυτή την προοπτική, λέγοντας πως ο δήμος Αρταίων μπορεί να μη φιλοξενεί πρόσφυγες στα όριά του, αλλά είναι δίπλα του το Κέντρο Φιλοξενίας στη Φιλιππιάδα, επικαλέστηκε και την υπερκάλυψη του 1% σε σχέση με τον πληθυσμό, ενώ ένα επιπλέον επιχείρημα ήταν πως ο δήμος έχει πολλούς οικονομικούς μετανάστες, που εργάζονται σε δενδροκαλλιέργειες.
Οι ενστάσεις του δεν έγιναν αποδεκτές, ενώ δε βρήκε συμπαραστάτες ούτε από τον βουλευτή Άρτας Γιώργο Στύλιο και τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, που τόνισαν πως και η Άρτα πρέπει να σηκώσει το βάρος που της αναλογεί, όπως ήδη γίνεται και με άλλες περιοχές της χώρας. Με αυτά τα δεδομένα, όλα δείχνουν πως ο σχεδιασμός για μία ακόμη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Ήπειρο θα προχωρήσει κανονικά.

Σχετικά άρθρα

ΞΕΝΙΑ Άρτας – Δεύτερες σκέψεις στο παρά πέντε της δημοπράτησης

Μετωπική σύγκρουση για τα έργα φυσικού αερίου στην Άρτα

Δήμος Αρταίων- Παραδόθηκε η οριστική μελέτη για το Open Mall

Ηπειρωτικός Αγών