ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δήμος Μετσόβου- Ένα τεχνικό πρόγραμμα με πολλούς «πατέρες»

Αντιπαράθεση για την «πατρότητα» του τεχνικού προγράμματος έχει ξεσπάσει στον δήμο Μετσόβου, με τρεις παρατάξεις της μειοψηφίας να υποστηρίζουν πως αποτελεί προϊόν δικής τους προσπάθειας και τον δήμαρχο Κ. Τζαφέα να δίνει μια αιχμηρή απάντηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης «Δύναμη Δημοτών» με επικεφαλής τον Σπύρο Βασιλείου, η παράταξη μαζί με τους επικεφαλής των παρατάξεων «Μέτσοβο Νέα Εποχή και «Προοπτική Ανάπτυξης», Θεόφιλο Σούλτη και Αποστόλη Μπιτούνη αντίστοιχα, οδηγήθηκαν σε μια κοινή πρόταση για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Μετσόβου για το 2020, το οποίο εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση.
«Το εν λόγω τεχνικό πρόγραμμα καταρτίσθηκε λαμβάνοντας υπόψη και την πρόταση της δημοτικής αρχής. Επίσης, οι αρχές που τηρήθηκαν, είναι η μη κατάτμηση ομοειδών έργων – εργασιών, η συγκεκριμενοποίηση και στόχευση των έργων για την κάλυψη πραγματικών αναγκών και τέλος η κατάθεση οράματος διαμέσου της εκπόνησης νέων μελετών. Το Μέτσοβο σαφώς και έχει κυρίαρχο ρόλο στη δημοτική ενότητα Μετσόβου και αυτό λήφθηκε υπόψη, για πρώτη φορά εγκρίθηκε ποσό για μελέτη αποχετευτικού στα χωριά του δήμου Εγνατίας (Μεγάλο Περιστέρι – Μεγάλη Γότιστα – Σίτσαινα – Μικρή Γότιστα) και τέλος υπήρξε σαφής στόχευση για την κάλυψη έργων σύμφωνα με προτεραιότητες του δήμου. Δυστυχώς οι πόροι των δήμων είναι λίγοι και δεσμευόμαστε ότι στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε και άλλες ανάγκες των κοινοτήτων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Στην ανακοίνωση αυτή απάντησε ο δήμαρχος Μετσόβου Κώστας Τζαφέας, σημειώνοντας πως το πρόγραμμα παρουσιάστηκε ως πρόγραμμα των τριών παρατάξεων της μειοψηφίας, παρότι είναι αυτό που κατέθεσε η δημοτική αρχή, εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή και διαμορφώθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Το πρόγραμμα, σύμφωνα με τον δήμαρχο, βασίζεται σε χρηματοδοτήσεις που η πρώην και παρούσα δημοτική αρχή εξασφάλισε από προγράμματα (Interreg II, Φιλόδημος, ΕΣΠΑ, ΠΔΕ, Πράσινο Ταμείο κ.λπ), που έχουν δρομολογηθεί και καλύπτουν το 90% του τεχνικού προγράμματος.
«Αυτό το πρόγραμμα αντέγραψαν και τροποποίησαν μέρος του για λόγους εντυπωσιασμού και για να εκδικηθούν μετεκλογικά τις κοινότητες που δεν τους προτίμησαν», αναφέρει η δημοτική αρχή, επισημαίνοντας και τα σημεία διαφωνίας των παρατάξεων, που αφορούν κυρίως την κατανομή κονδυλίων στις τοπικές κοινότητες. Κατηγορεί μάλιστα την αντιπολίτευση για εξόφθαλμη διάκριση που έγινε για πρώτη φορά στον δήμο Μετσόβου, η οποία προκάλεσε και την αντίδραση των προέδρων των κοινοτήτων.
«Δυστυχώς, η κακή εφαρμογή του Κλεισθένη βρίσκει υποστηρικτές στον δήμο μας, που στην προσπάθειά τους να πλήξουν τον δήμαρχο, να μην καταθέσει έγκαιρα προϋπολογισμό, να μη δουλέψει ο δήμος δηλαδή, μετήλθαν σε τακτικές αποχής από το δημοτικό συμβούλιο για να μην υπάρχει απαρτία και καμάρωναν γι’ αυτό. Η δημοτική αρχή με σοβαρότητα και σύνεση θα συνεχίσει να εργάζεται για την πρόοδο του δήμου με τις αρχές της αποτελεσματικότητας και της ίσης μεταχείρισης των κοινοτήτων και των δημοτών της. Όσοι από τις τρεις παρατάξεις της μειοψηφίας επιθυμούν ειλικρινή και άδολη συνεργασία θα μας βρουν σύμφωνους, τους άλλους θα τους αφήσουμε να παριστάνουν τους δημάρχους στο facebook και να τάζουν δημοτική διαχείριση ως εν ενεργεία δήμαρχοι», καταλήγει η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Σχετικά άρθρα

Προβολή και τουριστικές υποδομές στο τραπέζι

Εκτός «Συμμαχίας Προόδου» έθεσε εαυτόν ο Σπ. Βασιλείου

Με μηνύματα ενότητας και συνεργασίας η ορκωμοσία