Επικαιρότητα

Στήριξη στους εργαζόμενους στις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων

Δύο χρόνια με διαδοχικές συμβάσεις,με την τελευταία να ολοκληρώνεται στις αρχές του χρόνου, συμπληρώνουν οι εργαζόμενοι μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας στις Δομές Υποδοχής Προσφύγων και της περιφέρειας Ηπείρου, που ζητούν την αναγνώριση της εμπειρίας τους και την ανανέωση των συμβάσεών τους, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Το αίτημα αυτό μετέφεραν και στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, με την Όλγα Μπαλντούμα, που εκπροσωπεί 90 περίπου εργαζόμενους από τις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων Κόνιτσας, Δολιανών και Φιλιππιάδας,να ζητά την έκδοση ψηφίσματος υπέρ της ανανέωσης των συμβάσεών τους.«Με συνεχείς συμβάσεις προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, κάτω από αντίξοες συνθήκες. Χωρίς εμάς τα Κέντρα δε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Τη δουλειά των εργαζομένων στις δομές αναγνώρισαν όλες οι παρατάξεις, συμφωνώντας στο αίτημα, αλλά και στην περαιτέρω άσκησης πίεσης στην πολιτεία.«Το ευχολόγιο θα το κάνουμε, αλλά δεν μπορώ να υποσχεθώ, γιατί δεν ξέρω τι θα γίνει», σημείωσε ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως θεωρεί ότι θα υπάρξει ανανέωση των συμβάσεων.

«Συμφωνούμε και ελπίζουμε και η κυβέρνηση να το υιοθετήσει και να προχωρήσει σε αυτά που ζητούν οι εργαζόμενοι», ανέφερε ο περιφερειακός σύμβουλος Θ. Κορωναίος από το «Κοινό των Ηπειρωτών», ενώ ο Σπ. Ριζόπουλος πρότεινε στον περιφερειάρχη να μεταφέρει και το αίτημα στον αρμόδιο υπουργό Εργασίας.

Για αναγκαιότητα έκανε λόγο ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιώργος Πρέντζας, ενώ ένα βήμα παραπέρα προχώρησε ο Ν. Ζήκος, καλώντας το σώμα να λάβει απόφαση υπέρ της μονιμοποίησης των εργαζομένων.

Σχετικά άρθρα

Ακόμη στο περίμενε για την παράταση της Κοινωφελούς

Αποστόλης Τζελέτας

Ακόμη στα λόγια η τετράμηνη παράταση των συμβάσεων στην Κοινωφελή Εργασία

«Ταφόπλακα» η παύση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας